Connect with us

Radwanska a négy között

Egyéni

Radwanska a négy között


A lengyel Agnieszka Radwanska jutott másodikként a wimbledoni tenisztorna női egyesének elődöntőjébe, miután három szettben legyőzte a kínai Li Nát. Radwanska a csütörtöki elődöntőben Lisickivel találkozik.

Li Na semmire vette el Radwanska adogatását, majd a lengyel ugyanilyen meggyőzően egyenlített. Utána mindketten hozták az adogatásukat, a fő esélyesek kiesése után a legelőkelőbben (4. kiemeltként) jegyzett Radwanska egyre meggyőzőbben játszott, de Li Nát sem kellett félteni. Miután 4:3-as lengyel vezetésnél három bréklabdát hárított, 4:4-nél a saját harmadikját kihasználta, és a szettért adogathatott.

Ám a rendkívül izgalmas meccsen a tavalyi döntős Radwanska a következő gémben négy szettlabdát hárított, s nem sokkal később jöhetett a rövidítés, amelyet 7–5-re behúzott.

A lélektani előny Radwanskánál volt, még a rövid esőszünet sem segített a kínainak. A lengyel elhúzott 3:1-re. Ám a kínai nem tört meg végleg, 4:4-re egyenlített, s bár Radwanska visszabrékelhetett volna, végül úgy veszítette el a játszma kilencedik játékát, hogy a hálón megpattanó labda kétszer is a kínainak kedvezett. A balszerencse kifogott Radwanskán, aki elbukta a következő adogatását, és a második szettet.

A lengyel orvosi szünetet kért a döntő játszma előtt, s miután jól befáslizták a jobb combját, simán elvette Li adogatását – hogy aztán nagy nehezen, az ismét a háló segítségét élvező Li Na bréklehetőségét hárítva hozza a sajátját is. A hosszú esőszünet során behúzták a tetőt, folytatódott a játék, s bár Li Na hozta az első adogatását, utána Radwanska irányított, 5:1-re elhúzott, Li adogatásánál két meccslabdája is volt, de a kínai hárította azokat.

Az ázsiai nem adta fel, Radwanska szervájánál bréklabdái voltak, a hosszú gémben újabb meccslabdákat is hárított, de Radwanska a nyolcadikat értékesítve megtette a lépést élete első Grand Slam-tornagyőzelme felé.

forrás: www.nemzetisport.hu

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (16 100 000 font, fű)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
A. Radwanska (lengyel, 4.)–Li Na (kínai, 6.) 7:6, 4:6, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top