Connect with us

Azarenka hátrányból verte Serenát

Egyéni

Azarenka hátrányból verte Serenát

Az első szettet elveszítette Victoria Azarenka a Cincinnatiban zajló női tenisztorna fináléjában Serena Williams ellen, a fehérorosz klasszis nem adta fel, és a 6:2-re elbukott játszma után is le tudta győzni a világelsőt.

Az első szettben Serena Williams úgy kezdett, hogy senki nem gondolta, hogy más fogja a magasba emelni a győzelemért járó trófeát. Az amerikai azonal elvette ellenfele adogatását, ráadásul semmire, majd 3:1-nél ismét brékelt és egyértelművé szerette volna tenni a mérkőzés kimenetelét. Ennek fejében 6:2-re behúzta az első szettet, 91 százalékkal pontot szerezve első szerváiból.

A második játszmában Azarenka brékelt előbb, 1:0-nál elvette ellenfele adogatását, így szerválhatott a 3:0-ért. Ez azonban nem jött össze, Williams visszavette elvesztett szervajátékát, ám a következő gémben is a fehérorosz került előnyben ami 3:1 et jelentett a javára. 5:2-nél a szettben maradásért adogatott Serena Williams, és végig futva az eredmény után elbukta a gémet, ezzel együtt a játszmát is.

A döntő szettben a hatodik gémben Azarenka vette el először ellenfele adogatását és 4:2-re vezetett, ám sokáig nem örülhetett ennek, ugyanis Serena egy gyors bréket követően egyenlíteni tudott. Sőt, a kilencedik játékban ismét brékelt az amerikai, így adogathatott a meccsért. A hazai pályán teniszező játékos keze megremegett, nem tudott élni az előnnyel, így tie-break következett.

A rövidítésben hullámzó játékot láthattunk, Azarenka 4:2-re vezetett, majd fordított a világelső, aki 7:6-os Azarenka-előnynél adogathatott a meccsben maradásért, ám a fehérorosz nyerte a labdamenetet és ezzel a finálét is.

Azarenka 15. alkalommal találkozott Serena Williamsszel, és harmadszor sikerült legyőznie amerikai ellenfelét, ami jó előjel számára a jövő héten kezdődő US Open előtt.

CINCINNATI, WTA-TORNA (2 168 400 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ:
Azarenka (fehérorosz, 2.)–S. Williams (amerikai, 1.) 2:6, 6:2, 7:6

Kommentek

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top