Tenisz Blog

Hingis hamar kiesett

A korábbi világranglista-vezető, júliusban hat év szünet után visszatért Martina Hingis párosban és vegyespárosban is búcsúzott pénteken az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A 32 éves svájci játékos – aki egyest nem vállal – a szlovák Daniela Hantuchovával az oldalán már az első fordulóban kiesett, miután 6:3, 7:5-re alulmaradt a címvédő és világelső olasz Sara Errani, Roberta Vinci duóval szemben. Nem sokkal később a vegyespárosban sem járt több szerencsével, ugyanis az indiai Mahesh Bhupathival 7:6, 7:6-ra kikaptak a Csan jung-jan, Robert Lindstedt tajvani-svéd kettőstől.

A Kassán született Hingis 43 tornán, köztük 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben az Australian Openen, 1997-ben Wimbledonban és a US Openen győzött, a világranglistát pedig összesen 209 hétig vezette. Párosban is nyert GS-versenyeket, de sérülései miatt már 22 esztendősen visszavonult. Négy évvel később megpróbálkozott ugyan a visszatéréssel, de rövidesen ismét befejezte a pályafutását, miután – kokainnal – pozitív lett a doppingtesztje. Tagadta, hogy kábítószerrel élt volna, de visszavonult, és nem harcolt eltiltása ellen.