Connect with us

Nadalt favorizálják vetélytársai

Egyéb hír

Nadalt favorizálják vetélytársai

A világelső Novak Djokovics szerint Rafael Nadal elképesztő formában teniszezik, az egyik fő esélyese a hétfőn kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságnak. Ezzel egyetért Andy Murray és Roger Federer is.

A spanyol fantasztikus, 15-0-ás mutatóval rendelkezik kemény borításon 2013-ban, az Indian Wells-i, montreali és a cincinnati mestertornát is megnyerte. A sorozat azért is figyelemre méltó, mert a spanyol több mint féléves sérülés után tért vissza idén februárban.

„Nadal visszatért, és talán minden eddiginél jobban játszik keményén pályán. Egyértelműen ő a legjobb ebben az évben. Ez nem kérdés, az eredményei is alátámasztják” – dicsérte vetélytársát a tavaly döntős Djokovics.

A címvédő Andy Murray szintén elismerte, nagyon nehéz lesz legyőzni Nadalt New Yorkban. „Még nem vesztett ezen a borításon, nagy játékosokat vert meg, és legutóbb tornát nyert Cincinnatiben és Kanadában. Úgy emlékszem, ilyenre csak egyszer volt példa. 2003-ban Roddick produkált hasonlót, és felesleges arról beszélni, hogy könnyű volt-e a sorsolása vagy sem.”

A szerb és a skót véleményét az ötszörös bajnok Roger Federer is osztja. „Lenyűgözött a játéka. Kiválóan teniszezett a gyors kemény pályán. Más lenne a helyzet, ha mondjuk Indian Wellsben és Miamiban nyer, ahol lassú a borítás, és Montrealban majd Cincinnatiben az első körben kikapott volna. De ott is megállíthatatlan volt. A gyors pályán is bizonyított, komolyan kell számolni vele.”

Federer a cincinnati negyeddöntőben, Djokovics a montreali elődöntőben szenvedett vereséget a mallorcaitól. „Úgy tűnik, más stílusban játszik, sokkal agresszívabb. Többet mozog. Tudta, hogy változtatnia kell, a térde miatt is, és ez kemény borítás, sokkal gyorsabb, nem a kedvence. Biztos vagyok benne, hogy rengeteget dolgozott, és meg is látszott az elvégzett munka eredménye” – fogalmazott Djokovics.

A fogadóirodák Nadalt és Djokovicsot tartják a legesélyesebbnek a végső sikerre, és érdekesség, hogy Federert a William Hillnél és azUnibetnél is megelőzi a rangsorban Juan Martín Del Potro.

forrás: hatharom.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top