Connect with us

Sarapova keresi a legtöbbet

Bulvár

Sarapova keresi a legtöbbet

Mindenkit lepipál Marija Sarapova (26). A világranglista harmadik helyén álló orosz teniszező nemcsak saját szakterületén vezeti a hölgyek kereseti rangsorát, hanem az összes sportágat figyelembe véve senki nem könyvelhetett el nála több pénzt az elmúlt esztendőben.

A Forbes magazin 2013-as kimutatása szerint 29 millió dollárral (6,54 milliárd forinttal) gazdagodott az egykori világelső bankszámlája. Ebből hatmilliót (1,35 milliárd Ft) tett ki a tornákon való szereplésért, sikerekért járó pénzdíj, 23 millió (5,19 milliárd Ft) pedig a szponzorokkal kötött szerződések révén folyt be.

A négyszeres Grand Slam-torna győztes egyike a mezőny legnépszerűbb játékosainak, multinacionális cégek tucatjai versengenek kegyeiért, s a hírek szerint két nagy sportszergyártó, a Nike és a Head is jelentős összeggel járul hozzá anyagi elismeréséhez.

– Sohasem a pénzért teniszeztem, mert egy­előre tetszik az, amit csinálok, és ha mindent el tudok érni, a pénz majd jön magától – nyilatkozta korábban az egyik orosz lapnak Sarapova.

A kereseti listán a legjobb tíz között főleg teniszezők találhatóak, a második helyet 20,5 millió dollárral (4,62 milliárd Ft) az amerikai Serena Williams (31), a harmadikat 18,2 millióval (4,17 milliárd Ft) a kínai Li Na (31) foglalja el. Más sportágak képviselői közül az amerikai autóversenyző, Danica Patrick (31,15 millió dollár), a dél-koreai műkorcsolyázó, Kim Jo Na (22, 14 millió) és az amerikai golfozó, Paula Creamer (27, 5,5 millió) tudott bekerülni a legjobb tíz közé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Bulvár

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top