Tenisz Blog

Hingist feljelentette a férje

Verekedés miatt feljelentette férje Martina Hingist, a svájciak ötszörös Grand Slam-tornagyőztes teniszsztárját.

Thibault Hutin azzal fordult Schwyz kanton rendőrségéhez, hogy 33 éves neje – akivel állítólag már hónapok óta külön élnek –, továbbá Hingis anyja és annak barátja tettlegesen bántalmazta őt. A korábbi lovas sportoló állítása szerint a 2007-ben visszavonult teniszező anyjával megverte és összekarmolta őt feusisbergi házukban, míg Mario Widmer fejbe vágta egy DVD-lejátszóval.

Az idén néhány tornán párosban elindult Hingist az ügyben már kihallgatta a rendőrség.

„Meg akartak ölni, ezért Párizsba szöktem” – közölte a 27 éves Hutin, aki 2010-ben vette feleségül a szlovák származású játékost.

A Kassán született Hingis 43 tornán, köztük 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben az Australian Openen, 1997-ben Wimbledonban és a US Openen győzött, a világranglistát pedig összesen 209 hétig vezette. Párosban is nyert GS-versenyeket, de sérülései miatt már 22 esztendősen visszavonult. Négy évvel később megpróbálkozott ugyan a visszatéréssel, de rövidesen ismét befejezte a pályafutását, miután – kokainnal – pozitív lett a doppingtesztje. Tagadta, hogy kábítószerrel élt volna, de visszavonult, és nem harcolt eltiltása ellen.