Connect with us

Nadalé vagy Djokovicsé lesz az év?

Egyéb hír

Nadalé vagy Djokovicsé lesz az év?

Azonos csoportban játszik az idén sokáig világelső szerb Novak Djokovics és a 17-szeres Grand Slam-torna-győztes svájci Roger Federer a ma kezdődő idényzáró tenisz ATP-világbajnokságon Londonban.

Nagy szerencséje van Andy Murraynek, hogy július elején, 77 év után újra nyert egy wimbledoni trófeát Nagy-Britanniának, mert így honfitársai talán elnézik neki, hogy hátműtét miatt kénytelen kihagyni az év másik londoni szuperversenyét. Richard Gasquet pedig kifejezetten örül is neki, hogy vetélytársa nincs ott a hétfőn kezdődő ATP-világbajnokság mezőnyében, hiszen így a világranglista kilencedik helyével is becsusszant a B-csoportba. Más kérdés, hogy ott sok sót nem fog megenni…

A francia ugyanis alighanem minden megnyert játéknak örülhet a halálcsoportban Novak Djokovics, Juan Martín del Potro és Roger Federer ellen. A három Grand Slam-győztes viszont garantáltan játszik három „világbajnoki döntőt” a csoportkörben is, főleg hogy a tét nem csak a tornagyőzelem lesz. Federer számára például az önbizalom visszaszerzése és a 2014-es Grand Slam-sikerek megalapozása az ő szintjén kifejezetten rosszul sikerültnek számító idény végén.

Noha a versenyre párizsi tornagyőzelemmel melegítő – 7:5, 7:5 David Ferrer ellen – Djokovicsot illetően túlzás lenne ilyesmiről beszélni, neki is lehet hiányérzete azután, hogy három Grand Slam-döntőből csak egyet nyert meg. A legjobb gyógyír erre a világbajnoki címvédés lehetne, amivel még arra is lehet esélye, hogy visszaszerezze az októberben elveszített világelsőséget Rafael Nadaltól.

Ehhez persze a nyolc hónapos kihagyást követően februárban elsöprő lendülettel visszatérő spanyolnak is lesz egy-két szava. Neki még úgy is könnyedén kell továbbjutnia a csoportból, hogy mellé sorolták a párizsi ATP-torna szombati elődöntőjében őt legyőző Ferrert.

Nadalnak nem lehet más a célja, mint a négy Grand Slam-trófea, olimpiai bajnoki cím, Davis-kupa-trófea és megannyi tornagyőzelem mellől a halhatatlansághoz egyedül hiányzó ereklye, a vb-cím begyűjtése. Ehhez pedig jól jön majd az évről évre fejlesztett és gyorsított szupertenyeres.

„A tenyeresem a kulcs ezen a borításon, rengeteg pontot nyertem vele a szezonban. Térdsérülésem miatt agresszívebben kell játszanom, mint előtte, de nem sok minden változott. Eddig is apróságok jelentették a sikert számomra” – jegyezte meg az idén Roland Garros- és US Open-trófeát is szerző, 73 meccséből eddig csak ötöt elveszítő világelső.

forrás: nemzetisport.hu

CSOPORTBEOSZTÁS:

A-CSOPORT: Rafael Nadal (spanyol, 1.), David Ferrer (spanyol, 3.), Tomás Berdych (cseh, 6.), Stanislas Wawrinka (svájci, 7.)

B-CSOPORT: Novak Djokovics (szerb, 2.), Juan Martín del Potro (argentin, 4.), Roger Federer (svájci, 5.), Richard Gasquet (francia, 8.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top