Connect with us

Djokovic és Ferrer is negyeddöntős

Egyéb hír

Djokovic és Ferrer is negyeddöntős

Novak Djokovics és David Ferrer is bejutott a Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének negyeddöntőjébe, miután előbbi könnyedén, míg utóbbi valamivel nehezebben verte meg soros ellenfelét. A négyszeres győztes, címvédő szerb alig másfél órát töltött a pályán az olasz Fabio Fognini ellen, míg a harmadik helyen kiemelt spanyol szetthátrányból fordított a német Florian Mayerrel szemben.

A kiváló játékkal előrukkoló Djokovics minden tekintetben ellenfele fölé nőtt: a meccs során hatszor vette el az olasz adogatójátékát, aki a 11 szervagémjéből csak kétszer úszta meg, hogy a szerb bréklabdához jusson.

A nagyon sima, 93 percig tartó mérkőzéshez az is hozzájárult, hogy Fognini több mint kétszer annyi ki nem kényszerített hibát (44, ill. 21) ütött, mint Djokovics, továbbá egyetlen brélabdája sem volt…
A legutóbbi három Australian Opent megnyerő szerb klasszis pályafutása során hetedszer győzte le olasz riválisát, aki a legutóbbi nyolc, egymás elleni játszmájuk során egyszer sem tudott háromnál több játékot nyerni.

A második helyen kiemelt Djokovics a negyeddöntőben a Stanislas Wawrinka–Tommy Robredo meccs győztesével találkozik.

A spanyol David Ferrernek már valamivel nehezebb dolga volt a harmadik fordulóban, neki a német Florian Mayeren át vezetett az útja a legjobb nyolc közé. A harmadik helyen kiemelt teniszező az első szettet rövidítésben még elbukta, sőt a másodikat is csak kettős brékhátrányból felállva nyerte meg, a harmadik és a negyedik játszmában azonban már nem ismert kegyelmet, így kevesebb mint három óra játék alatt bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Tomás Berdych–Kevin Anderson találkozó továbbjutója vár majd rá.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (33 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Ferrer (spanyol, 3.)–F. Mayer (német) 6:7, 7:5, 6:2, 6:1
Djokovics (szerb, 2.)–Fognini (olasz, 15.) 6:3, 6:0, 6:2

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Egyéb hír

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top