Connect with us

Marosi Katalin áldott állapotban vonult vissza

Egyéb hír

Marosi Katalin áldott állapotban vonult vissza

Marosi Katalin a visszavonulása alkalmából rendezett fogadáson elmondta: szíve mélyén mindig hiányolni fogja a teniszt. Reményét fejezte ki, hogy továbbra is szerves része lehet a magyar teniszsportnak. Segíteni szeretné a sportág hazai felemelkedését, az utánpótlásképzés fejlesztését, hogy kiemelkedő magyar eredmények születhessenek. Tenisziskolát szeretne alapítani, hogy tudását, tapasztalatát gyerekeknek és fiatal teniszezőknek adhassa át. Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával mindezt helyben kívánja megvalósítani.

Pályafutásának legnagyszerűbb eredményei közé sorolta a 14 év alatti Európa-bajnoki és világbajnoki páros győzelmet Vidáts Rékával az oldalán. Maradandó emlékként említette dél-amerikai versenyeit, ahol a juniorok és később a felnőttek között is több tornagyőzelme és döntője volt.

Szólt az amerikai csapatbajnokságban való részvételéről is, ahol vegyescsapatban, egyedi számolási és szabályrendszer alapján küzdött az Egyesült Államok több városában. A viadalokon csapattársa volt többek között az ausztrál Mark Philippoussis.

Marosi Katalin köszönetet mondott Székesfehérvárnak, családjának és a Magyar Tenisz Szövetségnek, hogy elindították ezen az úton, bíztatták, szakmailag támogatták. A sportolónő most visszavonul a versenyzéstől, ám ezzel egy időben új szerepre készül. Tavasszal új „pályára” lép, hiszen ekkorra várják férjével első gyermekük érkezését.

Marosi Katalin 1979. november 12-én született Gyergyószentmiklóson. 1985-ben, öt és fél évesen kezdett el teniszezni szülővárosában. Kilencévesen költöztek át szüleivel és bátyjával Magyarországra. Több klubban is megfordult, az Alagi Majorban kezdte, majd Rákoskeresztúron, a Vasasban és a BSE-ben is szerepelt.

Marosi a női versenyeket szervező WTA adatai szerint egyesben 393 győzelmet aratott és 297 vereséget szenvedett, míg párosban 354/288 ez a mutató. Egyesben 15, párosban 31 kisebb, azaz ITF-tornán győzött. Legjobbjaként 2000 májusában 101. volt egyesben a világranglistán, párosban pedig tavaly májusban a 33. helyen állt. Pályafutása során összesen 721 400 dollár (körülbelül 160 millió forint) pénzdíjat nyert.

Marosi 2000-ben Mandula Petra oldalán negyeddöntős volt a sydneyi olimpián, és volt főtáblás mind a négy Grand Slam-tornán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Oldalak: 1 2

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top