Connect with us

Fed-kupa: Izraelt legyőzve ötödikek lettek a magyarok

Fed Kupa

Fed-kupa: Izraelt legyőzve ötödikek lettek a magyarok

Babos Tímea és Jani Réka nyert párosban, így a magyarok 2:1-re legyőzték az izraelieket a tenisz Fed-kupa euro-afrikai zóna 1. csoport budapesti tornájának vasárnapi helyosztóján, ezzel a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végeztek.

A Syma-csarnokban az 5–8. helyért vívott párharc harmadik meccsén a megsérült Szlavikovics Szabina helyett az utolsó pillanatban Babos ugrott be Keren Slomo és Ofri Lankri ellen, s a hazai duó nem sok esélyt adott riválisának. Az első szettben kétszer elvették az izraeliek adogatását, majd a másodikban hamar 4:1-re elhúztak. Innen az ellenfél még 4:4-re visszakapaszkodott, ám utána Babosék két gyors gémmel eldöntötték az 58 perces meccset.

A két válogatott másodszor találkozott, a 2001-es első összecsapáson a mieink – Kuti-Kis Rita, Mandula Petra, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó felállásban – 3:0-ra nyertek, és sikerükkel feljutottak a világcsoportba.

A 2003 óta az euro-afrikai zóna 1. csoportban szereplő magyarok – akik előzőleg 2008-ban rendeztek Fed-kupa-csoporttornát – megismételték tavalyi szereplésüket, amikor az izraeli Eilatban lebonyolított tornán ugyancsak ötödikek lettek.

„Párosban most kisegíteni ugrottam be, mivel Szabina előtte hosszú mérkőzést vívott, ezzel együtt ez a pár nap természetesen főleg a szép egyes győzelmemről marad emlékezetes számomra, és hogy meg tudtam fordítani meccseket” – nyilatkozta az MTI-nek Babos.
Barátosi Levente szövetségi kapitány kifejtette, az ötödik helyet felértékeli, hogy a válogatott erős csoportba került a sorsolásnál.

„A vártnál jobb volt ez a szereplés, ünnepi sikert arattunk a britek ellen a Magyar Tenisz Napján, lélektanilag a legfontosabb a lettek elleni kötelező győzelem volt” – tette hozzá.

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI-ZÓNA, 1. CSOPORT
HELYOSZTÓK:
Az 5–8. helyért:
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 2:1
Szlavikovics–Lankri 3:6, 6:3, 6:7
Jani Réka–Slomo 6:4, 6:3
Babos, Jani–Slomo, Lankri 6:4, 6:3

KORÁBBAN:
Belgium–Portugália 2:1

a feljutásért:
Románia–Ukrajna 2:0
Hollandia–Fehéroroszország 2:0

a 9–12. helyért:
Nagy–Britannia–Ausztria 2:0
Horvátország–Törökország 2:1

a bennmaradásért:
Lettország–Szlovénia 2:0
Bulgária–Luxemburg 2:0

Kommentek

Több innen: Fed Kupa

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top