Connect with us

Hoztuk a párost, legyőztük a letteket

Fed Kupa

Hoztuk a párost, legyőztük a letteket

Előbb Jani Réka-Luca nyert, majd Babos Tímea kikapott egyesben lett ellenfele ellen. Párosban aztán szoros meccsen jött össze a győzelem.

Babos TímeaJani Réka-Luca páros 7-5, 3-6, 6-1-re legyőzte Diana Marcinkevicát és Jelena Ostapenkót, így a magyar válogatott 2-1-re megverte Lettországot pénteken a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti tornáján.

A több mint egyórás első szettben a hazaiak 4-2-re vezettek, ám az ellenfél 4-5-re fordított, csakhogy ezután három magyar gém következett. A második játszma 0-3-mal indult, és mivel Babosék – akik ebben a szakaszban sok labdát elszórtak – hét bréklabdát is kihasználatlanul hagytak, a lettek kiegyenlítettek.

A mindent – a meccs mellett a párharcot és a helyosztókon való magyar kilátásokat is – eldöntő harmadik szettben aztán a magyar duó felszabadultan és helyenként látványosan játszott, az elfáradó rivális pedig már csak egy gémet hozott össze. Az izgalmas csata 2 óra 17 percig tartott.

Mivel a szombati, britek elleni párharcnak nem a magyarok lesznek az esélyesei, továbbá az eddig hibátlan románok várhatóan legyőzik a nyeretlen letteket is, így a papírforma szerint a magyarok a B csoport harmadik helyén végeznek. Ebben az esetben Barátosi Levente szövetségi kapitány együttese a vasárnapi helyosztón a C csoport harmadikjával találkozik a 8-11. helyért.

„Megkönnyebbültem, hogy megvan a győzelem, bár a páros előtt éreztem, hogy a mi kettősünk azért jobb a lettekénél. Holnap mindent megpróbálunk a britek ellen” – nyilatkozta Barátosi Levente.

„Az egyes után nehéz volt kiállni a párosra, pedig nem játszottam rosszul az egyesben, de mégis sanszom se volt. Nagyon boldog vagyok, hogy összejött a győzelem” – mondta Babos Tímea, aki meglepetésre két szettben maradt alul Marcinkevica ellen.

A korábban az egyes meccsét két sima játszmában megnyerő Jani Réka-Luca hozzátette, ezúttal nem játszott olyan jól párosban, mint kedden a románok ellen, de partnere „húzta őt”, s ennek köszönhető a siker.

Szombaton a magyarok a B csoport 3. fordulójában a britekkel szállnak szembe 16 órakor, de a Magyar Tenisz Napja elnevezésű program már 10 órakor elkezdődik a Syma Csarnokban. Az eseménysorozat díszvendége a kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső, újvidéki születésű Szeles Mónika lesz.

Eredmények – Fed Kupa, 2. forduló, B csoport

Babos Tímea, Jani Réka-Luca – Diana Marcinkevica, Jelena Ostapenko 7-5, 3-6, 6-1
Babos Tímea-Diana Marcinkevica 2-6, 4-6
Jani Réka-Luca – Jelena Ostapenko 6-0, 6-4

A csoport állása: 1. Románia 2 győzelem/0 vereség, 2. Magyarország és Nagy-Britannia 1/1, 4. Lettország 0/2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Fed Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top