Connect with us

Legyőztük Nagy-Britanniát!

Fed Kupa

Legyőztük Nagy-Britanniát!

A magyar női teniszválogatott 2-1-re győzött Nagy-Britannia ellen a Fed Kupa Euro-afrikai Zóna I. csoportjában, a B-csoport 3. fordulójában.

A Babos Tímea, Jani Réka-Luca páros 5:7, 7:5, 6:3-ra legyőzte Tara Moore-t és Jocelyn Rae-t, így a magyar válogatott 2-1-re megverte Nagy-Britanniát szombaton a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti tornáján, és 2/1-es győzelmi mérleggel második lett a B csoportban.

A mérkőzés – amelyet a helyszínen tekintett meg Áder János köztársasági elnök – első szettje 5:5-ös állásnál dőlt el, amikor Jani elvesztette az adogatását, az ellenfél pedig élt az előnnyel. A második játszma hasonlóan alakult, csakhogy akkor a hórihorgas Rae és az apró termetű Moore került hátrányba 5:5 után, Babos pedig “kiszerválta a szettet”.

A harmadik, már késő éjszakába nyúló felvonásban Barátosi Levente szövetségi kapitány együttese 4:3-nál brékelt, és Babos volt az, aki adogatásával bebiztosította a diadalt. Az izgalmas csata 2 óra 20 percig tartott.

A csoportkört 2 győzelemmel és 1 vereséggel záró magyarok másodikként végeztek a B jelű kvartettben, így a vasárnapi helyosztókon 16 órakor a C csoportban második izraeliekkel találkoznak az 5-8. helyért a Syma Csarnokban.

“Tegnap hoztuk a kötelezőt, ma viszont ünnepet varázsoltunk a Magyar Tenisz Napján, nagyon örülök, hogy ennyien kilátogattak szurkolni. Holnap az izraeliek ellen lehet, hogy változtatok a csapaton, majd meglátjuk” – nyilatkozta az MTI-nek Barátosi Levente.

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT
5. JÁTÉKNAP, B-CSOPORT:
Magyarország–Nagy-Britannia 2:1

Babos Tímea, Jani Réka-Luca – Tara Moore, Jocelyn Rae 5:7, 7:5, 6:3

KORÁBBAN:
Babos Tímea-Johanna Konta 4:6, 7:6 (7-5), 6:4
Jani Réka-Luca – Heather Watson 4:6, 1:6

Kommentek

Több innen: Fed Kupa

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top