Tenisz Blog

Országos bajnokság: Filipenko és Jani sikere

Filipenkó Viktor megvédte címét, Jani Réka-Luca pedig először diadalmaskodott hétfőn a fedett pályás tenisz országos bajnokságon.

A budapesti Nemzeti Edzés Központban rendezett, 300 ezer forint összdíjazású kemény pályás tornán a férfiaknál az első helyen kiemelt Filipenkó egyórás meccsen verte meg Bíró Andrét a döntőben, így szettveszteség nélkül fejezte be az ob-t.

„Tavaly nehezebb dolgom volt, most mentálisan és technikailag is jobb vagyok. Voltak itt ATP-ranglistás játékosok, ez nagyjából egy nemzetközi Future-torna szintjének felel meg, úgyhogy örülök ennek a serlegnek” – nyilatkozta az MTI-nek a 22 éves, Davis-kupa-válogatott Filipenkó, aki tavaly finálét játszott a szabadtéri ob-n is.

A nőknél jóval nagyobb csatát hozott a Fed-kupa-csapattagok döntője, az első helyen kiemelt Jani 1 óra 45 perc alatt gyűrte le a másodikként rangsorolt Bukta Ágnest. Az MTK-t erősítő győztes az addigi négy mérkőzésén összesen csak nyolc játékot vesztett, a fináléban viszont derekasan megküzdött a fedett pályán és szabadtéren is címvédő riválisával.

„Furcsa, de életem első ob-ján szerepeltem, a versenynaptáram most úgy alakult, hogy itthon vagyok. Az ellenfeleim közül kiemelném a negyeddöntős Udvardy Pannát, aki remek játékos, s a mai döntőben Ági is jól játszott, főleg ahhoz képest, hogy a napokban még betegeskedett” – összegzett a jövő héten már Franciaországban versenyző Jani, aki Filipenkóhoz hasonlóan 120 ezer forintot kapott sikeréért.

A két bajnok a folytatásban párosban is diadalmaskodott: Jani oldalán Udvardy Pannával a Koleszár Zsófia, Matyák Fruzsina duót verte, míg Filipenko és Borsos Gábor a Balla Péter, Kovács Márk kettőst győzte le a döntőben.

FEDETT PÁLYÁS TENISZ OB
férfi egyes:
Filipenkó Viktor (Ábris 2010, 1.)–Bíró Andre (Diego VKE) 6:2, 6:2

férfi páros:
Filipenko Viktor, Borsos Gábor (Ábris 2010, Siófoki Spartacus, 1.)–Balla Péter, Kovács Márk (Diego VKE, MTK, 4.) 6:2, 6:1

női egyes:
Jani Réka-Luca (MTK, 1.)–Bukta Ágnes (Diego VKE, 2.) 6:3, 7:5 
női páros:
Jani Réka-Luca, Udvardy Panna (MTK, Tálentum)–Koleszár Zsófia, Matyák Fruzsina (Ábris 2010, Diego VKE) 6:4, 6:2