Connect with us

Ferrer legyőzte Nadalt!

ATP

Ferrer legyőzte Nadalt!

A hatodik helyen kiemelt spanyol David Ferrer fantasztikus mérkőzésen, két szettben nyert honfitársa, a világelső Rafael Nadal ellen a 2,89 millió euró (887 millió forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán.

Ferrer tíz év után győzte le újra salakon a Monte-Carlóban 2004 és 2012 között sorozatban nyolcszor első Nadalt: eddigi egyetlen sikerét ezen a borításon még 2004-ben, a stuttgarti viadal negyeddöntőjében aratta a mallorcai klasszissal szemben.

Ferrer a négy között a idei Australian Open győztesével, a svájci Stanislas Wawrinkával találkozik.

Nadal 44 ki nem kényszerített hibát követett el a mérkőzésen, így 2004 óta először nem jutott döntőbe Monte-Carlóban. A mallorcai klasszis 2003-ban – amikor először indult a hercegségbeli versenyen – a 3. fordulóban kikapott az argentin Guillermo Coriától, 2005 és 2012 között viszont sorozatban nyolcszor hódította el a trófeát, mígnem tavaly kikapott a fináléban Novak Djokovicstól. A mai volt Nadal 22. salakpályás veresége, a nyolcaddöntőben aratta 300. győzelmét ezen a borításon.

„Mindenhol rossz kikapni, de salakon még inkább bánt. Nem vagyok elégedett a mai játékommal. A második szett elején nem teniszeztem kellő intenzitással, nagy esélyt adtam neki, amit nem lett volna szabad” – nyilatkozta Nadal a mérkőzés után.

„Különleges érzés – mondta elégedetten Ferrer. – Tíz évet kellett arra várnom, hogy újra legyőzzem Rafaelt salakon. Örülök neki, hogy elődöntős vagyok, és annak is, ahogy játszom ezen a héten. Talán a mostani a legjobb hetem ebben a szezonban.”

MONTE-CARLO, ATP 1000-ES TORNA (2 884 675 euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ:
Ferrer (spanyol, 6.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:6, 6:4
Wawrinka (svájci, 3.)–Raonic (kanadai, 8.) 7:6, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top