Connect with us

Fucsovics lehet a húzóember Szegeden

Davis Kupa

Fucsovics lehet a húzóember Szegeden

Fucsovics Márton lehet a magyar tenisz Davis Kupa-válogatott vezére, amely Madarász Gergellyel, Gödry Leventével, Filipenko Viktorral és Balla Péterrel kiegészülve Szegeden küzdhet meg májusban azért, hogy a tavalyi kiesés után visszakerüljön az euro-afrikai zóna II-es csoportjába.

Hornok Miklós kapitány a magyar szövetség (MTSZ) honlapjának adott nyilatkozatában kifejtette, egy fiatal és új csapat van kialakulóban, az előző generáció különböző okok miatt már nem áll rendelkezésre, ezért fel kell építeni egy új, ütőképes válogatottat.

„Fucsovics Márton pályafutása a legjobb irányban halad. Egyre tartósabb eredményekkel rukkol elő, stabilan az első 200 tagja. Rendszeresen magasabb kategóriájú versenyeken szerepel, láthatóan megpróbál betörni a legjobbak közé, több Challenger versenyt is megnyert, így méltán számíthatunk nála komoly előrelépésre a következő időszakban” – jelentette ki a kapitány, hozzátéve: az ATP is komolyan számít fejlődésére, nem véletlenül kapott meghívást novemberben a londoni világbajnokságra, ahol alakalma nyílt a világ legjobbjaival edzeni.

A tavaly első számú játékosként pályára lépett Balázs Attiláról szólva Hornok Miklós elmondta, komoly kézsérüléssel bajlódott az év első három-négy hónapjában, így szereplése nagyon kétséges, ami hátrányt jelent, és nagy terhet ró Fucsovicsra is.

„Ennek ellenére itt az ideje, hogy Marci még tartósabban húzóemberré váljon. Talán ez a legjobb alkalom, hogy hazai környezetben élvezhessen ki minden pillanatot, amire minden fiatal játékos vágyik, mikor úgy dönt, hogy profi lesz” – szögezte le.

Ami a többieket illeti, Filipenkónak és Gödrynek van már DK-tapasztalata, Madarász és Balla személyében viszont újoncokat avathat a válogatott.

A III-as csoportból a 14 nemzeti csapat közül kettő jut fel a II-es csoportba. A szegedi Gellért Szabadidőközpontban – amely 2004-ben a Szerbia elleni párharcnak is otthont adott – a magyar mellett Macedónia, Grúzia, Montenegró, San Marino, Málta, Törökország, Liechtenstein, Izland, Örményország, Albánia, Azerbajdzsán, Észtország és Tunézia válogatottja lép pályára május 7. és 10. között. A csapatok körmérkőzéssel, majd rájátszással döntenek a feljutásról.

A magyarok a tavaly áprilisi osztályozón 4-1-re kikaptak Luxemburgtól a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiestek a II-es csoportból.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top