Connect with us

Wawrinka legyőzte Federert, így ő a tornagyőztes

ATP

Wawrinka legyőzte Federert, így ő a tornagyőztes

Az Australian Open-győztes Stanislas Wawrinka nyerte a monte-carlói salakpályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi fináléban legyőzte a 17-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federert.

A két svájci klasszis tizenötödször találkozott egymással, Wawrinka másodszor ünnepelhetett. Érdekesség, hogy egyetlen korábbi győzelmét is Monte-Carlóban aratta, még 2009-ben, akkor a nyolcaddöntőben futottak össze egymással.

A 43. percig tartó első szettben Federer érvényre tudta juttatni rutinját, de már akkor érződött, hogy nem véletlen Wawrinka idei jó formája, a folytatás sem lefutott. Főként nem úgy, hogy Wawrinka a második szett elején saját adogatása után brékelt. Erre Federer egy nullra megnyert brékkel(!) válaszolt, majd óriási párharcot követően kiegyenlített. Fej fej mellett haladtak, a felek hozták saját adogatásukat, így a végjátékban jöhetett a rövidítés, amelynek elején Wawrinka meglépett, és 6–5-ös előnye után kiszerválta riválisát.

A döntő szett már kizárólag Wawrinkáról szólt, Federer két elveszített adogatójáték után adott életjelet magáról, de a lendületbe jövő honfitárs ellen az már késői, gyenge próbálkozás volt csupán. Az összecsapás 133 percig tartott.
Wawrinka pályafutása hetedik tornáját nyerte meg, 2014-ben immár a harmadikat. Az Australian Open után egy Masters-versenyen bizonyított, ami korábban még szintén nem sikerült neki. Federer negyedszer játszott döntőt Monte-Carlóban, és negyedszer kapott ki.

MONTE-CARLO, ATP 1000-ES TORNA (2 884 675 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ:
Wawrinka (svájci, 3.)–Federer (svájci, 4.) 4:6, 7:6, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top