Connect with us

Larry Stefanki lehet Andy Murray új edzője

Egyéb hír

Larry Stefanki lehet Andy Murray új edzője

A 2012-es olimpiai bajnok és a tavalyi wimbledoni győztes Andy Murray márciusban két év közös munka után szakított Ivan Lendllel, a cseh teniszlegenda megüresedett helyére Larry Stefanki érkezhet.

Az elmúlt napokban arról cikkeznek a brit lapok, hogy az amerikai Larry Stefanki lehet a wimbledoni bajnok Andy Murray új edzője, azt követően, hogy a brit játékos márciusban szakított Ivan Lendllel.

Az 56 éves Stefanki nem kis név a szakmában, hiszen olyan teniszlegendákat edzett, mint az amerikai John McEnroe, a brit Tim Henman, a chilei Marcelo Ríos vagy éppen az orosz Jevgenyij Kafelnyikov, akik közül az utóbbi kettőt világelsőségig vezette. A 2000-es évek közepétől dolgozott együtt a chilei Fernando Gonzálezzel és az amerikai Andy Roddickkal is.

Érdekesség, hogy 2006-ban – amikor Murray 19 éves volt – megkeresték Stefankit, hogy egyengetné-e a skót tehetség útját, ám az amerikai szakember akkor nemet mondott, visszautasította a felkérést.

Stefanki Roddick visszavonulása óta – 2012-es US Open – intenzíven senkivel nem dolgozott együtt, de elmondása szerint nem hagyta abba teljesen, a vérében van az edzősködés, és szereti a kihívásokat.

A korábbi világranglista-negyedik brit játékos, Greg Rusedski optimistán nyilatkozott a Stefanki-Murray duó jövőjéről. „Larry fantasztikus munkát végzett első évében Fernando Gonzálezzel és Andy Rodickkal is. Ha valamit egyáltalán fel lehet hozni hibaként, akkor annyi hogy hosszútávon kiszámítható volt a játékuk. Larry óriási tiszteletnek örvend, és semmi ellenérvem sincs arra, hogy miért ne lehetne sikeres Andyvel is.”

A 26 éves skót szerette volna maga mellé Henmant vagy az ausztrál Darren Cahillt, ám valószínűleg egyikük sem fogja elvállalni. A brit legenda ugyanis abszolút elégedett a jelenlegi életmódjával, ami magába foglalja, hogy segédkezik az All England Club irányításában, és sok időt szentel a golfozásnak is, míg Cahill az ESPN-en kommentátor, továbbá az Adidas edzői csapatában munkálkodik, nem kis összegért.

Murray jelenleg Valenciában vesz részt egy tíz napos edzőtáborban, majd vasárnaptól a madridi Mastersen ragad ütőt, amely az idei első salakpályás tornája lesz. A brit játékos jelenleg csak a nyolcadik a világranglistán, így még, ha jó formába is lendül, akkor sem lesz könnyű dolga a francia nyílt teniszbajnokságon, bár a szurkolói inkább Wimbledon miatt féltik, hiszen ott kemény sorsolást kaphat.

forrás: hatharom.com

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top