Connect with us

Babosék nem jutottak döntőbe

Vegyespáros

Babosék nem jutottak döntőbe

Babos Tímea az amerikai Eric Butorac oldalán 6:2, 6:2-es vereséget szenvedett a Roland Garroson a vegyes párosok elődöntőjében a Julia Görges, Nenad Zimonjics német, szerb kettőstől.

A párosspecialista Zimonjics vegyes párosban négyszeres Grand Slam-győztesnek mondhatja magát – az Australian Openen és a Roland Garroson is kétszer diadalmaskodott –, most pedig egy lépésre került az ötödik sikertől. Görgesszel nyolcadik kiemeltként indultak, és az elődöntőben egyértelműen Babosék fölé nőttek, az első játszmát 23, a másodikat 29 perc alatt nyerték meg.

Magyar játékos az elmúlt években két alkalommal vívott Grand Slam-elődöntőt: Szávay Ágnes és a cseh Vladimira Uhlirová a 2007-es US Openen jutott a négy közé, Mandula Petra pedig 2003-ban az Australian Openen szintén női párosban játszott a fináléért a svájci Emmanuelle Gagliardi oldalán.

Vegyes párosban még nem volt magyar döntős GS-versenyen. Korábban két alkalommal játszott magyar játékos GS-elődöntőt: 1947-ben Körmöczy Zsuzsa és Asbóth József a Roland Garroson, valamint Temesvári Andrea 1983-ban Wimbledonban az amerikai Charles Strode oldalán.

Babos Tímea legközelebb már füvön lép pályára, a 710 000 dollár összdíjazású birminghami versenyen. Az Aegon Classicon csak egyesben szerepel.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (25 018 000 euró, salak)
VEGYES PÁROS, ELŐDÖNTŐ:
Görges, Zimonjics (német, szerb, 8.)–Babos, Butorac (magyar, amerikai) 6:2, 6:2
Grönefeld, Rojer (német, holland)–Svedova, Soares (kazah, brazil, 3.) 3:6, 7:6, 10–5

Kommentek

Több innen: Vegyespáros

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top