Connect with us

A leggazdagabb sportolónők: 3 teniszező az élen

Egyéb hír

A leggazdagabb sportolónők: 3 teniszező az élen

Tarolnak a teniszezők a világ legjobban kereső sportolónőinek listáján. Az első három helyen csak teniszezőnőket találunk.

Az amerikai Forbes szerint az orosz Marija Sarapova zsinórban tizedszer lett a legjobban kereső sportolónő a világon, miután 2013 júniusa és 2014 júniusa között 24,4 millió dollárt keresett. Az összeg 90 százalékát reklám- és szponzorpénzekből szerezte a világ jelenlegi hatodik legjobb női játékosa, aki szerződésben áll a Nike-val, az Avonnal, a Samsunggal, a Tag Heurral, az Eviannal és a Headdel.

Nem sokkal szorult a második helyre a világ jelenlegi listavezetője, a kínai Li Na a maga 23,6 millió dollárjával, míg a harmadik az amerikai Serena Williams lett 22 millió dollárral.

Talán meglepő, de a negyedik helyen egy műkorcsolyázót találunk, a szocsi téli olimpia ezüstérmesét, a dél-koreai Kim Jun Nát (16,3 millió dollár), ő is több mint 90 százaléknyi szponzorpénzt kasszírozott. Az ötödik helyen egy amerikai autóversenyző végzett, Danica Patrick (15 millió dollár), majd ismét jönnek a teniszezők: Viktorija Azarenka (11,1 millió), Caroline Wozniacki (10,8 millió), Agnieszka Radwanska (6,8 millió) és Ana Ivanovics (6,4 millió).

A hölgyeknél is egyre népszerűbb a golfozás, amit mutat, hogy a Forbes-lisat tizedik helyét Paula Creamer szerezte meg 5,5 millió dollárral.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top