Connect with us

Djokovic-Murray rangadó a negyeddöntőben

ATP

Djokovic-Murray rangadó a negyeddöntőben

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe ahol a korábbi US Open győztes Andy Murray lesz az ellenfele.

A szerb Djokovics egy nagyon sima és két szorosabb szettben legyőzte a német Philipp Kohlschreibert, így sorozatban a 22. alkalommal jutott be a negyeddöntőbe Grand Slam-versenyen.

A német játékos számára az első szettben már az is ünneplésre kiváltó ok volt, amikor 5:0 után szépíteni tudott, a második szettben viszont hozta adogatásait, és 5:4-es előnyénél szettlabdához jutott. Djokovics parádés labdamenetek után megfordította a játékot és sorozatban három gémet behúzva a szettet is megnyerte. A szerb a harmadik játszma elején ismét brékelt, előnyét pedig végig megtartva behúzta a meccset.

A britnek hiába volt összesen három bréklabdája az első két fogadásából, mindegyiket hárította a francia, így 6:5-ös Murray-előnyig fej fej mellett haladtak a felek. Ott azonban két újabb fogadóesélyhez, ezekkel pedig szettlabdákhoz jutott a két évvel ezelőtti bajnok, és a másodikkal behúzta a szettet.

Tsonga gyors brékkel kezdte a második felvonást, és ellépett 4:2-re, innen azonban fordított Murray, és 6:5-ös előnyénél megint elbukta adogatását a francia játékos.

A harmadik játszmában egy-egy gyors brék után ezúttal Tsonga 5:4-nél nem tudott játszmában maradni, Murray így három szoros felvonásban bejutott a nyolc közé, ahol a világelső Novak Djokoviccsal találkozik – megismételve a 2012-es finálé párosítását.

forrás: nemzetisport.hu / fotó: Jason Szenes/EPA

NEW YORK, US OPEN, GRAND SLAM TORNA (38 251 760 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)–Kohlschreiber (német, 22.) 6:1, 7:5, 6:4
Murray (brit, 8.)–Tsonga (francia, 9.) 7:5, 7:5, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top