Connect with us

Gulbis nyerte a Tennis Classics-ot

Bemutató torna

Gulbis nyerte a Tennis Classics-ot

Ismét remek volt a hangulat a hetedik alkalommal megrendezett Tennis Classics elnevezésű bemutató tornán, gálaesten, melyet idén a lett Ernests Gulbis nyert.

A műsor a két elődöntővel kezdődött, ami cseppet sem volt unalmas, a játékosok látszólag komolyan vették a mérkőzéseket. Helyenként magas színvonalú csatákat hozó meccseken előbb Ernests Gulbis a forrófejű olaszt Fabio Fogninit győzte le, majd az ifjú osztrák Dominik Thiem a rutinos német Philip Kohlschreiber ellen tudott győzni. Mindkét mérkőzés szoros eredménnyel zárult és hosszabbak lettek a vártnál.

A program csúszott, de a teniszt szerető közönség ezt cseppet sem bánta.

Következett a páros mérkőzés melyben elődöntőben vesztes két játékos feszült egymásnak alkalmi partnerükkel. Kohlschreiber az iráni-francia Manszur Bahramival, míg Fogninivel a wimbledoni páros döntős Babos Tímeával állt össze.

Az élvezetes csata – amelyben nem egyszer két labda is játékban volt – elsősorban a teniszbohóc és labdazsonglőr Bahramiról szólt, a hatodik budapesti gáláján szereplő, 58 éves veterán a közönség mellett a társait is ámulatba ejtette egy-egy váratlan trükkel. A meccset végül a Bahrami-Kohlschreiber duó nyerte 9:5-re.

A már 21 óra után kezdődött döntő a világranglistán 13. Gulbis fölényét hozta, aki vizet fakasztó szervákkal bombázta az ATP-rangsor top ötvenjének legfiatalabbjaként ismert, 21 éves riválisa térfelét.

A hat tornagyőzelemnél tartó balti játékos már 6:2-re vezetett a kilenc nyert gémig tartó meccsen, ám az élete első bemutató tornáján szereplő Thiem 6:5-re felzárkózott. Gulbis 8:7-nél a mérkőzésért adogatott és stílusosan egy nagy szervával vetett véget a helyenként az ATP-tornák szintjét idéző csatának.

forrás: MTI

Kommentek

Több innen: Bemutató torna

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top