Connect with us

Davis-és a Fed-kupán át vezet az út olimpiára

Davis Kupa

Davis-és a Fed-kupán át vezet az út olimpiára

A 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián csak azok a teniszezők vehetnek részt, akik az olimpiai ciklusban legalább három Davis-kupa- vagy Fed-kupa-párharcban szerepeltek. Vannak persze speciális esetek.

A riói olimpián férfi és női egyesben is 64 teniszező indulhat, 56 hely a világranglistás helyek alapján kel el, nyolcan pedig szabadkártyával vehetnek részt a játékokon. A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) azonban feltételként szabta meg azt is, hogy az olimpiai ciklusban (2013, 2014, 2015, 2016) legalább három párharcban részt kell venniük a játékosoknak a Davis-kupában (a férfiaknak) vagy a Fed-kupában (a nőknek), és ebből legalább egyet az utolsó két évben, 2015-ben vagy 2016-ban kell „letudni”. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy a két sorozatban minél többször láthassuk a legnagyobb sztárokat is.

Kivételek persze vannak. Nem kell például három Dk-párharcban részt venniük azoknak, akik pályafutásuk alatt ezt már legalább 20 hosszú hétvégén megtették. Novak Djokovics (21) és Roger Federer (26) ilyen szempontból könnyebb helyzetben van.

Szintén nem vonatkozik az előírás azon teniszezőkre, akik sérülés miatt legalább hat hónapot kihagyni kényszerülnek, és azokra sem, akik az olimpia előtti néhány hónapokban törnek fel a világranglistán a szükséges magasságba, és még egyszer sem hívták be őket hazájuk Dk-válogatottjába.

Kommentek

Több innen: Davis Kupa

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top