Connect with us

Itt az újabb meglepetés: Nadal kiesett

ATP

Itt az újabb meglepetés: Nadal kiesett

Tomás Berdych viszonylag simán, három játszmában legyőzte Rafael Nadalt az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében.

A mutatott forma és Rafael Nadal újabb jelentős kihagyás utáni visszatérése miatt Tomás Berdych nem tűnt esélytelenebbnek a mérkőzés előtt, az első két játszma egyértelműsége – 6:2, 6:0 a 7. kiemelt cseh játékosnak – azonban így is meglepetésként hatott. Már csak azért is, mert Berdych Nadal-fóbiája olyan mértéket öltött az elmúlt években, amire az élmezőny teniszezői között nem nagyon van példa: a cseh pályafutása elején sorozatban háromszor is legyőzte a spanyolt, ám kilenc éve, 2006 óta képtelen volt meccset nyerni ellene, pedig lehetősége akadt bőven, hiszen 17 alkalommal is próbálkozhatott.

Tizennyolcadik nekifutásra azonban sikerült, és Berdych a harmadik játszmában már egy jól játszó Nadalon kerekedett felül. A harmadik szettben egyik fél sem veszítette el az adogatását, a cseh és a spanyol is hárított bréklabdákat, sőt utóbbi 6:5-nél két meccslabdát is. A rövidítésben viszont Berdych dominált, 5–1-re meglépett, és Nadal ugyan 5–4-re és 6–5-re felzárkózott, ellenfele a negyedik meccslabdát egy bivalyerős második adogatással kihasználta.

Nadal a tavalyi Roland Garroson aratott „szokásos” diadala óta először került szembe top 10-es játékossal, és rögtön kikapott. Berdych 2014 után újra elődöntőbe jutott Melbourne-ben, ellenfele az Andy Murray–Nick Kyrgios összecsapás győztese lesz.

forrás: nemzetisport.hu

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (40 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Berdych (cseh, 7.)–Nadal (spanyol, 3.) 6:2, 6:0, 7:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top