Tenisz Blog

Karlovic kiejtette Djokovic-ot Dohában

A világelső Novak Djokovic nagy meglepetésre kiesett a negyeddöntőben az 1,3 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornán.

A két játékos korábban csak kétszer találkozott egymással ATP-tornán, mindkétszer 2008-ban. Először, a hamburgi salakon Djokovics nyert 7:6, 6:3-ra, a madridi kemény pályás viadalon viszont Karlovic egy 7:6, 7:6-os sikerrel visszavágott neki. A 211 centis horvát óriás – aki másfél éve még az életéért küzdött – a mostani győzelmével tehát pozitív mérleget tud felmutatni Djokoviccsal szemben.

Karlovic 21 ászt ütött a meccsen, és egy bréklabdát sem engedélyezett ellenfelének. Az első szettet rövidítésben így is elbukta, a második tie-break viszont az övé lett. A harmadik játszmában sikerült egyszer elvennie a szerb adogatójátékát, ez pedig döntőnek bizonyult, életében először nyert szettet Djokovics ellen úgy, hogy nem volt szüksége tie-breakre.

Az első körben búcsúzó Rafael Nadal után a verseny másik szuperklasszisa is kiesett, a legmagasabban rangsorolt játékos a harmadik helyen kiemelt Tomás Berdych maradt.

„Hihetetlen. Erre nem gondoltam volna, amikor ide jöttem. A szeles idő miatt nem tudta felvonultatni a teljes arzenálját, míg én csak a saját játékomra figyeltem, a végén pedig kicsit szerencsésebb voltam” – mondta a mérkőzés után Karlovic, aki ezelőtt legutóbb 2008-ban győzött le világelsőt, akkor Roger Federert.

Az elődöntőben:
Karlovic (horvát, 7.)–Ferrer (spanyol, 4.)
Berdych (cseh, 3.)–Seppi (olasz)

DOHA, ATP 25-ES TORNA (1 221 320 dollár, kemény pálya)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Karlovic (horvát, 7.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:7, 7:6, 6:4
Ferrer (spanyol, 4.)–Brown (német) 6:2, 6:2
Berdych (cseh, 3.)–Gasquet (francia, 6.) 6:2, 6:1
Seppi (olasz)–Dodig (horvát) 7:5, 6:4