Tenisz Blog

Kyrgios és Murray jutott tovább

Az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében a hazai pályán versenyző Nick Kyrgios hatalmas mérkőzésen, öt szettben verte a Federert kiejtő olasz Andreas Seppit, míg Andy Murray négy játszmában győzte le a bolgár Grigor Dimitrov-ot.

Az előző körben Roger Federert búcsúztató Andreas Seppi Nick Kyrgios ellen is jól, pontosan játszott, de nem elég sokáig. Az első két játszma az övé lett, és bár a harmadikat elbukta, a negyedikben meccslabdája is volt. Kyrgiost azonban a szervája kihúzta a bajból – nem utoljára a meccsen –, rövidítésben egyenlített, a döntő szettben pedig 4:1-es előnyre tett szert. Seppi innen még visszajött, sőt 4:4-nél bréklabdája is volt, ám ezzel sem tudott élni, és végül 8:6-ra elveszítette az ötödik játszmát.

Kyrgios a tavalyi wimbledoni negyeddöntője után újabb Grand Slam-viadalon jutott be a legjobb nyolc közé, márpedig tinédzserként ez a bravúr legutóbb Roger Federernek sikerült, 2001-ben. Mostani győzelme egyúttal azt is jelenti, hogy 2005 óta először van ausztrál negyeddöntős férfi egyesben. Tíz éve Lleyton Hewott járt ilyen „magasságban” a melbourne-i versenyen.
A nap záró mérkőzésén Andy Murray négy szettben legyőzte Grigor Dimitrovot – a bolgár az első játszmát 3:0-s, a negyediket 5:2-es előnyről vesztette el –, így a skót lesz Kyrgios következő ellenfele.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (40 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Murray (brit, 6.)–Dimitrov (bolgár, 10.) 6:4, 6:7, 6:3, 7:5
Kyrgios (ausztrál)–Seppi (olasz) 5:7, 4:6, 6:3, 7:6, 8:6