Connect with us

Okosütő segíti Nadalt

Egyéb hír

Okosütő segíti Nadalt

Minden teniszmérkőzés vagy edzés közben végrehajtott ütést rögzít a tizennégyszeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal okosütője.

A spanyol sztár a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt bajnokságon használja először élesben az érzékelőkkel és a markolat végén kapcsolókkal felszerelt Babolat-t. Az on gomb aktiválja a rögzítőt, ezt kék ledfény jelzi, a másik gombbal pedig – Bluetooth-kapcsolattal – át lehet tölteni a megszerzett adatokat okostelefonra vagy számítógépre.

A nemzetközi szövetség egy éve engedélyezte az újítás alkalmazását, az adatok értékelésére természetesen csak a meccsek után van lehetőség.

„Ahhoz, hogy jól játsszak, hetven százalékban tenyerest, harminc százalékban pedig fonákot kell ütnöm. Ha másként van, akkor nem a megfelelő dolgot teszem” – mondta Nadal, aki pénteki másfél órás edzése során 572-szer találta el a labdát. Az ütések közül 222 tenyeres, 156 fonák, 118 szerva és 76 lecsapás volt, a tenyeresek közül 133 volt pörgetett, 49 nyesett, 40 pedig teli lapos. A mallorcai játékos 42 százalékban az ütőfelület közepén, 20 százalékban pedig a tetején találta el a labdát.

A salakkirály edzője és nagybátyja, Toni Nadal az „okosütő” kapcsán tréfásan megjegyezte: tanítványa időnként nem ért vele egyet, ha kijavítja az ütéseit. „Most már az adatok is igazolnak” – tette hozzá.

Nadal azonban nem késlekedett a válasszal: „Igen, igazolják, hogy nem volt igazad…”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top