Connect with us

Szenzáció: Seppi kiejtette Federert!

ATP

Szenzáció: Seppi kiejtette Federert!

A második helyen kiemelt Roger Federer négy szettben kikapott az olasz Andreas Seppitől az Australian Open harmadik fordulójában. Andy Murray és Tomás Berych könnyedén, míg Grigor Dimitrov nehezen, öt szettben jutott tovább a legjobb tizenhat közé.

Úgy tűnik, Federernek nincs szerencséje az olasz vetélytársakkal. Ahogy az előző körben Simone Bolelli ellen, úgy most Andreas Seppi ellen is elvesztette az első szettet. A 29 éves Seppi előző tíz Federer elleni mérkőzésén összesen egy szettet húzott be, pénteken gyorsan kettőre javított mérlegét, miután 5:4-nél három bréklabdát hárítva került szettelőnybe.

Federer nem tudott egyenlíteni, a második játszmát rövidítésben nyerte meg az olasz. A 33 éves svájci korábban kilencszer fordított kétszettes hátrányból, s most is megtette az első lépést a bravúr felé, s 6:4-gyel szépített.

A negyedik szettről is rövidítés döntött, a világranglistán 46. Seppinek 6:5-nél volt először meccslabdája, amit kihasznált, így Roger Federer kiesett. A svájci sorozatban 11-szer jutott el legalább az elődöntőig Melbourne-ben, e sorozat most megszakadt. Federer legutóbb 2003-ban maradt le a legjobb négyről, akkor a negyedik fordulóban David Nalbandian búcsúztatta. A négyszeres melbourne-i bajnok a harmadik körben legutóbb 2001-ben volt kénytelen búcsúzni. Seppi karrierje során először nyert Federer ellen – tíz vereség után.

A tizedik kiemelt Grigor Dimitrov nagy csatában, öt szettben jutott tovább a korábbi finalista Markosz Bagdatisz ellen. Miután a 23 éves Dimitrov egyenlített (a szetteket nézve), Bagdatisz szurkolói dörzsölhették a tenyereiket, hiszen a ciprusi ezelőtt sorozatban öt olyan találkozót nyert meg, amelyen az ötödik játszma döntött. Sőt, a Melbourne Parkban 8–1-es győzelem-vereség mutatóval rendelkezett az ötszettes összecsapásokat figyelembe véve. Az az egy vereség még 2008-ban Lleyton Hewitt ellen csúszott be.

Az előjelekre fittyet hányva Dimitrov kétszer brékelt, s megnyerte a 3 óra 28 perces mérkőzést. Az előző évben negyeddöntős bolgárra a portugál Joao Sousát három játszmában kiejtő Andy Murray vár a legjobb tizenhat között.

A világranglistán 7. helyen álló Tomás Berdych karrierje 300. győzelmét aratta kemény pályán, miután Viktor Troickit három játszmában búcsúztatta. A cseh zsinórban hatodszor győzte le a szerb teniszezőt, akit honfitársa, Novak Djokovics a lelátóról figyelt.

forrás: nemzetisport.hu

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (40 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (ÁGRAJZ SZERINT)
Berdych (cseh, 7.)–Troicki (szerb) 6:4, 6:3, 6:4
Murray (brit, 6.)–Sousa (portugál) 6:1, 6:1, 7:5
Dimitrov (bolgár, 10.)–Bagdatisz (ciprusi) 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3
Seppi (olasz)–Federer (svájci, 2.) 6:4, 7:6, 4:6, 7:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top