Connect with us

Wawrinka és Djokovic a negyeddöntőben

ATP

Wawrinka és Djokovic a negyeddöntőben

A spanyol Guillermo García-Lópezt is legyőzte, így már negyeddöntős az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon (Australian Open) Stanislas Wawrinka, a férfi egyes címvédője. A svájci ellenfele Nisikori Kei lesz a folytatásban, míg a játszmát továbbra sem veszítő Novak Djokovics Milos Raoniccsal játszik legközelebb.

Stanislas Wawrinkát a 31 éves García-López búcsúztatta tavaly a Roland Garroson, így a svájci egyáltalán nem mehetett biztosra a mérkőzés előtt, ám a borítás ezúttal mellette szólt. A címvédő számára nem is volt könnyű az első szett, csak rövidítésben tudott felülkerekedni, a második játszmát azonban 6:4-re hozta, így a kezébe került a meccs, amit nem is engedett ki belőle. A harmadik szettet ugyan elveszítette, de a negyedik játszma – még ha újabb szenvedés és némi szerencse által, a rövidítést 10–8-ra megnyerve – újra az övé lett, így készülhet a negyeddöntőre.

Ahol ellenfele a David Ferrert meglepően simán, három 6:3-as játszmával elintéző Nisikori Kei lesz. A japán az első körben az ugyancsak spanyol Nicolás Almagro ellen tudott még három játszmában nyerni.

Életében először jutott el az Astralian Open negyedöntőjéig (Grand Slamen harmadszor) Milos Raonic, aki Feliciano Lópezt győzte nagy meccsen, öt játszmában. A 8. helyen kiemelt játékos mindössze a második kanadai, aki eljut a legjobb nyolc közé a viadalon, még 1968-ban Michael Belkinnek sikerült hasonló bravúr.

Raonic számára adva van a feladat, hiszen a negyeddöntőben Novak Djokoviccsal találkozik. A szerb eddigi legizzasztóbb meccsét vívta Melbourne-ben, ám a luxemburgi Gilles Müller hiába játszott jól, így sem tudott játszmát lopni tőle, egyik bréklabádáját sem tudta kihasználni. Tegyük hozzá: ehhez kellett az is, hogy Djokovics a szép megoldások mellett rengeteget dolgozzon a meccsen, de a 2. és a 3. szettben így is 46, illetve 50 percet töltött a pályán. A világelső továbbra sem veszített játszmát az idei tornán.

A negyeddöntőben:

Djokovics (szerb, 1.)–Raonic (kanadai, 8.)
Wawrinka (svájci, 4.)–Nisikori (japán, 5.)
Berdych (cseh, 7.)–Nadal (spanyol, 3.)
Murray (brit, 6.)–Kyrgios (ausztrál).

forrás: nemzetisport.hu

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (40 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)–Müller (luxemburgi) 6:4, 7:5, 7:5
Raonic (kanadai, 8.)–López (spanyol, 12.) 6:4, 4:6, 6:3, 6:7, 6:3
Wawrinka (svájci, 4.)–García-López (spanyol) 7:6, 6:4, 4:6, 7:6
Nisikori (japán, 5.)–Ferrer (spanyol, 9.) 6:3, 6:3, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top