Connect with us

Babos helye biztos, Hingis és Azarenka is itt lesz

Fed Kupa

Babos helye biztos, Hingis és Azarenka is itt lesz

Juhász Gábor kapitány a délutáni edzés után dönti el, hogy Babos Tímea mellett ki játssza a másik egyes mérkőzést a magyar női teniszválogatottban a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, amely szombatig tart a budapesti Syma Csarnokban. Budapestre érkezik Hingis és Azarenka is.

“Timi egyese biztos, a másik egyesre Jani Réka, Gálfi Dalma és Bondár Anna is elképzelhető. Réka 290. a ranglistán, ám Dalma nemrég elődöntőt játszott juniorban az Australian Openen, ahol a meccslabdáját alighanem bírói tévedés miatt nem adták meg” – nyilatkozta az MTI-nek a kapitány, hozzátéve: párosban valószínűleg Babost és Janit küldi pályára, akik junior koruk óta ismerik egymást, és tavaly is együtt szerepeltek a Fed-kupán.

A magyarok az A csoportban csütörtökön a szerbekkel, pénteken pedig az osztrákokkal csapnak össze egyaránt 16 órától. Jürgen Waber osztrák szakvezető a napokban úgy nyilatkozott, hogy a világcsoport II-ből kiesett szerbekkel nincsenek egy súlycsoportban, a magyarok ellen viszont kötelező a győzelem.

“Erre csak azt tudom mondani, hogy számunkra is kötelező megverni őket” – mondta Juhász Gábor. “A ranglista alapján csakugyan erősebbek, de ezzel együtt hazai pályán nincs félnivalónk tőlük. A szerbek négy 400-on belüli játékossal jöttek, ők komolyabb nehézséget jelenthetnek.”

A hazai csapatban Babos 93., Jani 290., Gálfi 615., Bondár pedig 651. a WTA-rangsorban. A magyarok Szerbiával eddig egyszer találkoztak, 1998-ban a Gubacsi Zsófia és Gáspár Petra alkotta együttes 2-1-re kikapott. Az osztrákok ellen a budapesti lesz az első párharc.

A budapesti tornán – melyre 15 válogatott 60 teniszezője érkezett – a legnagyobb sztár a kétszeres Australian Open-bajnok fehérorosz Viktorija Azarenka lesz. A csoportmérkőzésekre szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába, a helyosztókat szintén szombaton játsszák.

Szombaton kerül sor másodszor a – közönség számára ingyenes – Magyar Tenisz Napjára is, melynek díszvendége a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingis lesz.

Tavaly ugyancsak a Syma Csarnok adott otthont a csoport tornájának, akkor a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású válogatott teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végzett. A feljutást Hollandia és Románia harcolta ki.

A csoportok:

A csoport: MAGYARORSZÁG, Szerbia, Ausztria
B csoport: Nagy-Britannia, Ukrajna, Törökország, Liechtenstein
C csoport: Fehéroroszország, Portugália, Bulgária, Grúzia
D csoport: Belgium, Horvátország, Izrael, Lettország

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Fed Kupa

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top