Connect with us

Djokovic és Sarapova sportszerűtlen lenne?

Egyéb hír

Djokovic és Sarapova sportszerűtlen lenne?

Mi a közös Andy Murray-ben és Jekatyerina Makarovában? Egyikük sem rejti véka alá a véleményét. A brit és az orosz teniszező Novak Djokovicot, illetve Marija Sarapovát bírálta a héten.

Mi is írtunk róla, hogy múlt héten a világelső Novak Djokovic nyerte meg az Australian Open férfiegyesének a döntőjét, négy szettben győzte le Andy Murrayt. A szerb a meccs elején a hüvelykujját és bokáját fájlalta, majd a harmadik szettben úgy tűnt, hogy egy másik lábsérülést is összeszedett. Végül aztán 0-2-es hátrányból nyerte meg azt a felvonást, ez pedig fordulópont volt a mérkőzésen, aminek 7-6 (7-5), 6-7 (7-4), 6-3, 6-0 lett a vége.

Murray a finálé utáni napon arról mesélt, hogyan zavarta meg őt Djokovic, amitől már nem tudta a legjobbját nyújtani:

„Csalódott vagyok, mert nem tudtam függetleníteni magam a körülményektől. Teljesen összezavart a harmadik szettben, amikor pár ütés után a földre esett. El sem tudom képzelni, hogy ez mi is volt. Az egyik pillanatban még úgy tűnt, hogy sérült, a következőben meg már ellenállhatatlanul játszott” – mondta Murray a BBC-nek, de több lapnak is beszélt Djokovic „csodával határos” felgyógyulásáról.

Pénteken az orosz Jekatyerina Makarova nyilatkozott a sports.ru-nak arról, hogy sportszerűtlennek tartja Marija Sarapovát. Makarova az elődöntőben kapott ki honfitársától két szettben – Sarapova aztán elbukta a finálét Serena Williamsszel szemben.

„Tudja, hogyan zökkentse ki az embert és ennek érdekében a legvégsőkig elmegy. Elég zavaró, ahogyan az időt húzza sokszor, már rég készen áll arra, hogy szerváljon, de utána elkezd pepecselni. Ez eleinte még nem zavart, de utána minden egyes megnyert pontnál üvölteni kezdett, ez pedig egyre hangosabb volt. Nem hiszem, hogy ez lenne a jó irány, nem tartom sportszerűnek. Húzza az időt és egy idő után az ellenfél egyre nagyobb figyelmet szentel annak, amivel ki is zökken a játékból” – mondta Makarova.

A két eset megosztja a közvéleményt: vannak, akik szerint ez is a játék része, míg mások úgy vélik, Djokovic és Sarapova átléptek egy bizonyos határt. Megint mások azt vetik fel, hogy savanyú a szőlő és Murray, valamint Makarova csak rosszul viseli a vereséget.

forrás: sport.hir24.hu/ fotó: Europress

8 hozzászólás

Több innen: Egyéb hír

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top