Connect with us

Kihirdették a Davis Kupa válogatottat

Davis Kupa

Kihirdették a Davis Kupa válogatottat

Fucsovics Márton, Gödry Levente, Filipenko Viktor és Borsos Gábor alkotja a magyar teniszválogatottat, amely a jövő hétvégén Győrben találkozik a moldovai csapattal a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában.

Kuhárszky Zoltán kapitány a fedettpályás országos bajnokság szombati döntője után arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nemzeti Edzés Központban látottak alapján jelölte ki az első számú játékosként biztos kerettag, a világranglistán 162. Fucsovics társait. „Gábor nagyszerű játékkal verte Leventét a fináléban, utóbbi pedig párosban győzött, ami azért fontos, mert Marcival is régóta ismerik egymást, és jó kettőst alkothatnak a DK-ban. Vitya jó meccseket játszott az elődöntőig, a sokszoros magyar bajnok Balázs Attila viszont kitartott elhatározása mellett, és már nem vállalta a válogatottságot” – mondta Kuhárszky Zoltán, aki 1999-ben három mérkőzésen már vezette a csapatot.

Borsos a 944., Filipenko az 1031., Gödry pedig az 1131. az ATP-rangsorban. Ami a moldovaiak elleni kilátásokat illeti, a kapitány közölte, az ellenfél második számú teniszezője, Maxim Dubarenco sérülés miatt várhatóan nem jön Magyarországra, ebben az esetben könnyebb dolga lehet a magyar csapat második számú játékosának. „Hétfőn együtt utazunk Győrbe, ahol az Egyetemi Sportcsarnok kemény pályáján készülünk, amelyen az ob-t is rendezték” – tette hozzá. Legutóbb 2013-ban Moldovában csapott össze a két gárda, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek.

A moldovaiaknál a 164. helyen álló Radu Albot után a legjobb játékos a 394. helyezett Maxim Dubarenco, őt pedig a 895. helyen álló Andrei Ciumac követi. Albot tavaly legyőzte Fucsovicsot a US Open selejtezőjében, a 2013-as DK-párharcban viszont a magyar játékos nyert.

Győrben 2009-ben már volt Davis Kupa-párharc, akkor – az azóta a világranglista 11. helyére feljött – Grigor Dimitrovval érkezett bolgárok 3-2-re legyőzték a magyarokat. Ha a magyarok felülmúlják Moldovát, akkor július 17-19-én fogadhatják Zimbabwét vagy Bosznia-Hercegovinát, újabb továbbjutás esetén pedig Madagaszkár (itthon), Luxemburg (idegenben), Bulgária (idegenben) vagy Lettország (idegenben) következne szeptemberben a feljutásért. Ha viszont a Kuhárszky-legénység kikap a moldovaiaktól, valószínűleg Zimbabwében kell pályára lépnie a kiesés elkerülése érdekében.

A válogatott a 2013-as osztályozón 4-1-re kikapott Luxemburg csapatától a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiesett a II-es csoportból. Tavaly májusban aztán Szegeden kiharcolta a feljutást, így idén ismét a zóna második vonalában küzdhet.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top