Connect with us

Djokovics három szettben legyőzte Federert

ATP

Djokovics három szettben legyőzte Federert

Novak Djokovics megvédte címét az Indian Wells-i kemény pályás tenisztornán, miután a döntőben 6:3, 6:7, 6:2-re legyőzte Roger Federert.

Az első és a második kiemelt jutott döntőbe, úgy, hogy a viadal során eddig egyikük sem vesztett szettet, mindketten bombaformában várták tehát 38. egymás elleni csatájukat.

A korábbi 37-ből húszat Federer nyert meg, most viszont a nyitó játszmában gyakorlatilag hozzászagolni sem tudott Djokovics adogatójátékaihoz. A szerb az első szervái után egy pontot sem vesztett, és a másodikok után is csak négyet, öt bréklabdájából pedig egyet kihasznált.

A világelső a második játszmában is brékelőnybe került, de Federer egyre inkább belelendült, 4:4-nél utolérte ellenfelét, és ekkor már ő uralta a pályát, szinten minden bejött neki. Djokovics átvészelte ezt az időszakot, eljutott tie-breakig, abban viszont három (!) kettős hibát is elkövetett, és 5–3-as előnyről elbukta a rövidítést 7–5-re.

A döntő szett elején Djokovics 2:0-ra „elhúzott”, de Federer kemény munkával és egy több mint tízperces játék megnyerésével visszajött a brékhátrányból, hogy aztán megint abba kerüljön. A svájci 3:2-es Djokovics-vezetésnél 40:15-ről veszítette el az adogatását, kettős hibával. Innen már nem volt visszaút a számára, több játékot nem nyert, így csakúgy, mint tavaly, a szerb nyerte meg kettejük Indian Wells-i döntőjét, ismét három játszmában.

Djokovics az 50. ATP-tornagyőzelmét aratta egyesben, ezzel lehagyta edzőjét, Boris Beckert, és immár egyedül áll az örökranglista 11. helyén.

INDIAN WELLS, ATP 1000-ES TORNA (5 381 235 dollár, kemény)
EGYES, DÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)–Federer (svájci, 2.) 6:3, 6:7, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top