Connect with us

S. Williams – Safarova döntő Párizsban!

Egyéni

S. Williams – Safarova döntő Párizsban!

Cseh-amerikai finálé lesz a Roland Garroson, miután Lucie Safarova két szettben legyőzte a 2008-as bajnok szerb Ana Ivanovicot, Serena Williams pedig a magyar származó Bacsinszky Tímeát múlta felül a francia nyílt teniszbajnokság női versenyének csütörtöki elődöntőjében.

A szerb szépség számára nem indult rosszul a mérkőzés, hiszen egy korai brékkel ellépve már 5:2-re is vezetett az első szettben, ezt követően azonban már csak a cseh lány akarata érvényesült, és sorozatban megnyert öt játékkal fordított (7:5).

A kettejük egymás elleni csatáiban mostani sikerével már 6–3-ra vezető Safárová a második felvonás elején brékelőnybe került, és 5:4-nél meccslabdához jutott, Ivanovics azonban innen még visszakapaszkodott, aztán saját adogatása elvesztése után másodjára már nem hibázott a cseh, aki az orosz Marija Sarapova után újabb korábbi világelsőt búcsúztatott.

A döntőben az ellenfele a jelenlegi ranglistavezető Serena Williams lesz.

Igaz, az amerikai sem állt sokáig túl fényesen a svájci Bacsinszky Tímea ellen, a magyar származású teniszezőnő ugyanis az első szettben 2:2-nél elvette ellenfele adogatását, a saját szerváit hozva pedig megnyerte az első szettet (4:6).

Sőt! A második felvonásban szintén így indult, 3:2-nél pedig már szett- és brékelőnyben volt Bacsinszky. Aztán beindult Serena Williams.

Rögvest visszabrékelt, de ez csak a kezdet volt, ugyanis ezt követően az amerikai játékos már egy játékot sem engedett, és 10:0-s sorozattal bejutott a döntőbe. A Grand Slam-tornákon 24. alkalommal, a Roland Garroson viszont csupán harmadszor – igaz, az előző kettőt megnyerte.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (26 928 600 euró, salak)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
S. Williams (amerikai, 1.)–Bacsinszky (svájci, 23.) 4:6, 6:3, 6:0
Safárová (cseh, 13.)–Ivanovics (szerb, 7.) 7:5, 7:5

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top