Tenisz Blog

Babosék döntősök vegyespárosban

Babos Tímea az osztrák Alexander Peya oldalán bejutott a wimbledoni torna vegyes páros küzdelmeinek döntőjébe, miután hatalmas csatában, a döntő játszmát 11:9-re megnyerve legyőzte a svéd, spanyol Robert Lindstedt, Anabel Medina Garrigues duót.

A döntőben a svájci Martina Hingis és az indiai Leander Paes vár Babosékra.

A svéd, spanyol Robert Lindstedt, Anabel Medina Garrigues páros ellen az első játszmát elveszítette, azaz ugyanúgy kezdődött ez a meccs is, mint a női páros.

Sőt, ugyanúgy is folytatódott, ugyanis a másodikban sikerült az egyenlítés. Ám a harmadik játszma már sokkal jobban alakult, Babos és Peya 3:1-re elhúzott, és tartotta brékelőnyét egészen a 10. játékig, amelyben 5:4-nél Peya a mérkőzésért adogatott. Ám nem sikerült megnyerni, így folytatódott a játék, azzal a különbséggel, hogy a magyar., osztrák párosnak már a mérkőzéseben maradásért kellett adogatnia. A 19. gémig egyik páros sem ingott meg, könnyedén hozták a szerva gémjüket, ám ekkor esély nyílt Babosék előtt, és ki is használták.

Babos adogatott a mérkőzésért, és nem remegett meg a keze, több mint kétórás küzdelemben a fináléba jutott Peyával.
A döntőben Martina Hingis és Leander Paes, két nagyon rutinos versenyző vár rájuk, miután elbúcsúztatták az első kiemeltet.

WIMBLEDON (26 750 000 font, fű)
VEGYES PÁROS, ELŐDÖNTŐ:
Alexander Peya, Babos Tímea (osztrák, magyar, 5.)–Robert Lindstedt, Anabel Medina Garrigues (svéd, spanyol) 4:6, 6:3, 11:9
Leander Paes, Martina Hingis (indiai, svájci, 7.)–Mike Bryan, Bethanie Mattek-Sands (amerikai, 1.) 6:3, 6:4