Connect with us

Serena Williams hatodszor győzött!

Egyéni

Serena Williams hatodszor győzött!

A világelső Serena Williams hatodik egyéni címét szerezte meg a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyében, miután a szombati döntőben két szettben legyőzte a 20. helyen kiemelt spanyol Garbine Muguruzát.

 
Az immár 21-szeres Grand Slam-győztes amerikai játékos – aki a második fordulóban Babos Tímeát búcsúztatta – 1 óra 22 perc alatt késztette megadásra riválisát a szombati fináléban az All England Tennis Clubban.

Serena Williams egymást követően 28. GS-mérkőzésén diadalmaskodott, idei harmadik Grand Slam-tornáját is megnyerve ezzel az Australian Open és a Roland Garros után.

A tavalyi US Openen is első Serena Williams így egyszerre birtokolja a négy GS-torna bajnoki címét, s továbbra is megvan az esélye arra, hogy egy naptári éven belül egyetlen GS-viadalon se találjon legyőzőre. Ez a tenisztörténelemben eddig mindössze öt embernek sikerült, legutóbb 1988-ban a német Steffi Graf volt képes rá.

A 21 éves spanyol teniszező nagy meglepetésre rögtön elvette a magához képest gyengén kezdő Serena Williams adogatását. Az amerikai 4:4-nél érte utol kiválóan teljesítő ellenfelét, s meg is nyerte a nyitószettből hátralevő két játékot.

A második játszmában 2:1-es előnynél brékelt az addigra magára találó 33 éves Williams, s bár 5:1-es hátrányból 5:4-ig még fel tudott zárkózni az élete első GS-fináléját játszó Muguruza, egyenlítenie nem sikerült.

Serena Williams hatodik alkalommal vehette át Wimbledonban a győztesnek járó trófeát, amelyet Edward kenti herceg, az All England Tennis Club elnöke adott át.

Női egyes, döntő:
S. Williams (amerikai, 1.)-Muguruza (spanyol, 20.) 6:4, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top