Connect with us

Kizárták az Eb-re készülő magyar keretből a wimbledoni

Országos

Kizárták az Eb-re készülő magyar keretből a wimbledoni

Sportemberhez méltatlan viselkedés miatt kizárták a magyar korosztályos válogatottból Gálfi Dalmát és Stollár Fannit, a wimbledoni teniszbajnokság junior páros versenyének győzteseit.

Az alábbiakban a szövetség közleményét idézzük:

“Sajnálatos módon a múlt heti egyéni EB nagyszerű egyéni és páros eredményét beárnyékolta az a tény, hogy a játékosok – elsősorban pályán kívüli – viselkedése sportemberhez nem volt méltó, főleg nem egy olyan eseményen, melyen a hazájukat képviselték – olvasható a huntennis.hu-n.
Következményként az U18-as fiú csapatból Szintai Dávidot és Valkusz Mátét ki kellett zárni, továbbá Dávid egy éves válogatottságtól való eltiltást is kapott. Ennek tudatában, valamint Kotormán Ákos sérülése miatt az U18-as csapat nevezését kénytelenek voltunk visszavonni az Európai Tenisz Szövetségnél.

A lányoknál Gálfi Dalma és Stollár Fanny viselkedése vezetett oda, hogy őket is ki kellett zárni a csapatból, helyettük Stolmár Rebeka és Mészáros Lotti került a csapatba, akik azonban kiválóan teljesítettek, nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat kijutott az EB döntőre!

A Magyar Tenisz Szövetség számára mindig kiemelt fontossággal bírt, hogy játékosai méltón képviseljék hazájukat. Ezt teszik eredményességük révén az egyéni versenyeken is, ám azon kevés alkalom során, amikor a hazájukat képviselve EB-n, VB-n vesznek részt, az eredményesség másodlagossá válik, sokkal fontosabb a címeres mez tisztelete, az, hogy megértse mindenki, hogy milyen felelősséggel jár együtt a válogatottság.”

fotó: instagram

 

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Országos

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top