Tenisz Blog

Kizárták az Eb-re készülő magyar keretből a wimbledoni

Sportemberhez méltatlan viselkedés miatt kizárták a magyar korosztályos válogatottból Gálfi Dalmát és Stollár Fannit, a wimbledoni teniszbajnokság junior páros versenyének győzteseit.

Az alábbiakban a szövetség közleményét idézzük:

“Sajnálatos módon a múlt heti egyéni EB nagyszerű egyéni és páros eredményét beárnyékolta az a tény, hogy a játékosok – elsősorban pályán kívüli – viselkedése sportemberhez nem volt méltó, főleg nem egy olyan eseményen, melyen a hazájukat képviselték – olvasható a huntennis.hu-n.
Következményként az U18-as fiú csapatból Szintai Dávidot és Valkusz Mátét ki kellett zárni, továbbá Dávid egy éves válogatottságtól való eltiltást is kapott. Ennek tudatában, valamint Kotormán Ákos sérülése miatt az U18-as csapat nevezését kénytelenek voltunk visszavonni az Európai Tenisz Szövetségnél.

A lányoknál Gálfi Dalma és Stollár Fanny viselkedése vezetett oda, hogy őket is ki kellett zárni a csapatból, helyettük Stolmár Rebeka és Mészáros Lotti került a csapatba, akik azonban kiválóan teljesítettek, nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat kijutott az EB döntőre!

A Magyar Tenisz Szövetség számára mindig kiemelt fontossággal bírt, hogy játékosai méltón képviseljék hazájukat. Ezt teszik eredményességük révén az egyéni versenyeken is, ám azon kevés alkalom során, amikor a hazájukat képviselve EB-n, VB-n vesznek részt, az eredményesség másodlagossá válik, sokkal fontosabb a címeres mez tisztelete, az, hogy megértse mindenki, hogy milyen felelősséggel jár együtt a válogatottság.”

fotó: instagram