Tenisz Blog

Gálfi Dalma megnyerte a US Open-t!

Gálfi Dalma egyesben megnyerte a junior US Opent, miután a döntőben két szettben legyőzte az amerikai Sofia Kenint. Ő az első magyar teniszező, akinek ez sikerült, így beírta magát a sportág történelemkönyvébe.

A 17 éves magyar versenyző a viadal hivatalos honlapjának beszámolója alapján a vasárnapi fináléban mindössze 77 perc alatt győzte le a hazai közönség előtt szereplő Sofia Kenint.

A magyar teniszező magabiztosan kezdett a kilencedik helyen kiemelt amerikai ellen, és az első szettben hat ászt is „kiosztott”, és bár első szerváinak csupán 56 százaléka ment jó helyre és ellenfelének szettlabdája is volt, Gálfi felállt, és behúzta az első szettet 7:5-tel.

A folytatásban még jobban rákapcsolt Gálfi, aki esélyt sem adott ellenfelének, és a 6:4-es második szettel eldöntötte a meccset, és így megnyerte a junior döntőt a US Openen!

Ezzel a sikerrel Gálfi Dalma lett az első magyar játékos, aki egyéniben nyerni tudott a US Openen. Ez volt a teniszező első Grand Slam-sikere egyéniben.

A magyar tehetség a negyedik a juniorok között, aki magasba emelhette valamelyik értékes trófeát. Kapros Anikó 2000-ben az Australian Openen, Szávay Ágnes 2005-ben a Roland Garroson, Fucsovics Márton 2010-ben Wimbledonban nyert.

Dalma ezzel a sikerével jövőhéten világelső lesz.

fotó: Twitter

US OPEN (42 300 000 dollár, kemény pálya)
JUNIOR LÁNYOK, EGYES, DÖNTŐ:
Gálfi (magyar, 2.)–Kenin (amerikai, 9.) 7:5, 6:4