Connect with us

Szenzáció: olasz házidöntő a US Open-en

Egyéni

Szenzáció: olasz házidöntő a US Open-en

Története során először avatnak olasz bajnokot az Amerikai Nyílt Teniszbajnokságon, miután Flavia Pennetta legyőzte Simona Halepet, majd az esélytelennek tűnő Roberta Vinci megállította Serena Williams menetelését.

Ezzel nem sikerült, nem jöhet létre a világelső számára a naptári éven belüli Grand Slam, hiszen a US Open címvédője idén nem talált legyőzőre Melbourne-ben, Párizsban és Wimbledonban sem, ám végül nem tudta feltenni az i-re a pontot, ugyanis Roberta Vinci három szettben keresztülhúzta Serena Williams számításait.

A 32 éves Vinci már az első elvesztített játszmában is elvette egyszer Serena adogatását, majd a második szettben már nem csak az amerikai lány hibáira számított. Az olasz teniszezőnő egyre jobban koncentrált és ami a legfontosabb; nagyon bízott magában. A döntő szettben Vinci számára egy újabb brék azt jelentette, hogy sikerült 5:3-as előnyre szert tennie, majd a végén kiszerválta a mérkőzést. Serena Williams annak ellenére nem tudott nyerni, hogy 15 ászt ütött a mérkőzésen.

Roberta Vinci karrierje első Grand Slam elődöntőjét játszotta és egy felejthetetlen mérkőzésen, a világelsőt legyőzve jutott be a fináléba. Természetesen a mérkőzés után örömkönnyekben tört ki a tarantói teniszezőnő, aki 2001-ben játszott először a US Openen.

Az olaszok számára ráadásul igazi ünnep az idei verseny, hiszen az alsó ágon Flavia Pennetta jutott be a döntőbe. A 26. helyen kiemelt talján játékos tulajdonképpen könnyedén győzte le a második helyen kiemelt Simona Halepet. A 33 éves Pennetta is először léphet pályára Grand Slam torna döntőjében.

A két olasz lány tizedik alkalommal játszik egymás ellen, az eddigi mérleg 5-4 Pennetta javára. Érdekesség, hogy utoljára éppen a US Openen játszottak egymással, a 2013-as negyeddöntőben Pennetta nyert 6:4, 6:1 arányban. Roberta Vinci utoljára hat évvel ezelőtt győzte le honfitársát.

fotó: bleacherreport.com/Maddie Meyer/Getty Images

US OPEN (42 300 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Pennetta (olasz, 26.)–Halep (román, 2.) 6:1, 6:3
Vinci (olasz)–S. Williams (amerikai, 1.) 2:6, 6:4, 6:4

Kommentek

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top