Tenisz Blog

Hewitt az új ausztrál Davis-kupa kapitány

A korábbi világelső teniszező Lleyton Hewittot nevezték ki az ausztrál Davis-kupa-csapat kapitányának.

A 34 éves játékos az ideiglenesen megbízott kapitánytól, a csapatot elődöntőbe vezető Wally Masurtól veszi át az irányítást – a négy között Nagy-Britanniától kaptak ki az ausztrálok.

Hewitt idén bejelentette, hogy visszavonul az aktív játéktól, de a januári Australian Open még elindul.

A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes 16 éven át volt a Davis-kupacsapat tagja, amelyben rekordot jelentő 41 párharcban vett részt, és amellyel 1999-ben és 2003-ban végső győzelmet ünnepelhetett. Első párharca kapitányként otthon lesz az Egyesült Államok ellen március 4. és 6. között.

A korábbi világelső egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy a legtöbbet kihozza a rendkívül tehetséges, de legalább ennyire balhés Nick Kyrgiosból, akit kihagytak a glasgow-i összecsapásról.

„Mikor bekerültem a tenisz világába, rólam sem a legjobb kép alakult ki, úgyhogy az a lényeg, hogy jól kezelje ezt a helyzetet és tanuljon a hibáiból, amiket elkövetett. Nick jelenleg keresi magát, de hatalmas lehetőségek rejlenek benne, és úgy vélem, hogy megfelelő emberekkel és megfelelő csapattal körülvéve óriásit fejlődhet, és egy-két éven belül Grand Slam-tornát is nyerhet” – mondta Hewitt.

forrás: nemzetisport.hu, fotó: sportsrediscovered.com