Tenisz Blog

Újra TennisClassics – sztárok és legendák együtt, egymás ellen!

Grand Slam bajnokok és szupersztárok november 24-én Budapesten a tenisz legnagyobb hazai ünnepén egy új, eddig sosem látott formulában.

November végén újra teniszünnep a Papp László Budapest Sportarénában –egy olyan csavarral, mely biztosan megdobogtatja minden tenisz- és sportrajongó szívét.

„Idén egy olyan formulával állunk elő, amilyet még sosem láthatott a közönség. Megtartottuk, ami működött, visszahoztunk régi elemeket, beemeltük a programba azt, amit a nézők mindig is nagyon szerettek volna, és kitaláltunk valami újat, amitől a program, ha lehet, még érdekesebbé, izgalmasabbá válik.” – mondta Taróczy Balázs, a TennisClassics alapítója.

„Az ötletet egy tavaly bevezetett, azóta világszerte szenzációs sikert arató kezdeményezés adta. Az IPTL (International Premier Tennis League) remekül ötvözi a bemutató mérkőzések és a valódi versenyek hangulatát, miközben az egészet keretbe foglalja a bajnoki rendszer. Mi sem jobb bizonyíték a sikerre, mint, az, hogy idén már öt csapat mérkőzik egymással.” folytatta Taróczy.

Az IPTL lényege, hogy a résztvevő városokat ( Mumbai, Dubai, Szingapúr, Tokió és Manila ) képviselő  csapatok  otthonaiban az összes résztvevőfellép.   A csapatokat jelenlegi élvonalbeli férfi és női játékosok, valamint egykori legendák alkotják. Egy mérkőzés öt találkozóból áll : férfi egyes, női egyes, férfi páros, vegyes páros, „ legendák”  férfi egyes .  Az egyes találkozókon elért játékokat ( game-eket ) összeadják. A több játékot elért csapat győz.

Az idei TennisClassics csapatait két, jelenleg is a teniszvilág legszűkebb élvonalába tartozó játékos vezeti. Marin Cilic a horvát Grand Slam bajnok idén újra bejutott a US Open elődöntőjébe bebizonyítva, hogy a tavalyi győzelem nem a véletlen műve volt. A francia Richard Gasquet, a mezőny egyik legtechnikásabb játékosa szintén remekel idén, Wimbledonban elődöntőt játszott és a US Openen is a negyeddöntőig menetelt.

Hosszú évekig vártunk arra, hogy végre magyar teniszező is a világ legszűkebb élvonalába kerüljön. Babos Timinek ez sikerült, akinek KristinaMladenovic-csal a wimbledoni női páros döntő és számos csodás győzelem után nem kérdés, hogy a TennisClassics-on a helye. Timi páros partnere, az idén egyesben is hatalmasat futó, immár Top 30-as KristinaMladenovic, aki a Team Gasquet színeiben száll ringbe, míg Timi a Team Cilic-et fogja erősíteni.

A csapatok oszlopai legendás, egykori Grand Slam bajnokok, akik koruk meghatározó játékosai voltak, nem mellesleg edzőként személyes kötődésük a két jelenlegi éljátékos felé is tovább színezi a történetet. A Team Cilic tagja ugyanis nem más, mint minden idők egyik legkedveltebb teniszezője, a 2001-es wimbledoni bajnok GoranIvanisevic, míg a Team Gasquet a francia jelenlegi mesterével, a kétszeres Roland Garros bajnok SergiBruguera-val erősödik.

Team Gasquet

Richard Gasquet

Babos Tímea

Sergi Bruguera

VS

Team Cilic

Marin Cilic

Kristina Mladenovic

Goran Ivanisevic

 

A TennisClassics-ra a belépőjegyek 16 000 / 12 000 / 9 000 / 7 000 / 5 000 és 3 000 Forintos áron szeptember 22-én 12:00-órától kaphatóak a Ticket Express hálózatában, vagy online a www.tex.hu oldalon.  A www.tex.hu-nonline jegyetvásárlók  között a TennisClassics együttműködő repülőtársaság  partnere , az Air France jóvoltából  a helyszínen  2db Budapest – Párizs  repülőjegyet  sorsolnak ki.