Connect with us

Radwanska először lett világbajnok

Egyéni

Radwanska először lett világbajnok

A lengyel Agnieszka Radwanska nyerte meg a Szingapúrban rendezett tenisz WTA-világbajnokságot, mivel a vasárnapi döntőben fordulatos csatában legyőzte a cseh Petra Kvitovát.

Rögtön úgy kezdődött a mérkőzés, hogy Agnieszka Radwanska két bréklabdához jutott, melyek közül a másodikat ki is használta. Ez megadta az első szett alaphangját, és a lengyel lendületesen, pontosan teniszezve végig is vitte a bréket, 6:2-re behúzta az első játszmát.

Maratoni játékkal kezdődött a második szett, és miután Radwanska azt is megnyerte, majd meglépett 3:1-re, azt lehetett sejteni, sima lesz a meccs. Nem így alakult… Kvitová egyik pillanatról a másikra átvette az irányítást, nyerők sokaságát ütötte (a második játszmabeli arány: 20:5), fordított, és kiegyenlített.

A harmadik játszma elején újabb „villámcsapás” érte a cseh játékost, aki 2:0-s vezetésnél ismét elveszítette a lába alól a talajt, Radwanska pedig folyamatos brékjeivel felmorzsolta cseh ellenfele önbizalmát (a szettben összesen hatszor bukta el az adogatását a szerváló játékos). Radwanska 6:3-ra nyert, és 26 évesen pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta.

forrás: nemzetisport.hu, fotó: themalaysianinsider.com

SZINGAPÚR, WTA-VILÁGBAJNOKSÁG 
EGYES, DÖNTŐ:
Agnieszka Radwanska (lengyel, 5.)–Petra Kvitová (cseh, 4.) 6:2, 4:6, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top