Tenisz Blog

A rengeteg hiba ellenére továbbment Djokovics

A világelső Novak Djokovics hatalmas küzdelemben, öt szettben legyőzte a francia Gilles Simont az Australian Open férfi egyes nyolcaddöntőjében.

A szerb a második játszmát rövidítésben, a negyediket pedig 6:4-re vesztette el, de végig lépéselőnyben volt. A negyeddöntőben a japán Nisikori Kei vár rá.

Djokovics nem a megszokott formájában játszott, de nagyon akart: száz (!) ki nem kényszerített hibát követett el az öt játszma alatt, ugyanakkor majdnem kétszer annyi nyerő ütése volt, mint francia ellenfelének (62:32), aki kétszer is egyenlített szetthátrányból, a második játszma rövidítését például hihetetlenül simán, 7–1-re húzta be.

A negyedik játszma 4:4 után fordult Simon javára, de a francia nem sokáig bízhatott az első kiemelt legyőzésében, Djokovics ugyanis, ahogy azt tőle oly sokszor láthattuk már döntő szettben, összeszedte magát, 5:1-re meglépett. Simon ekkor még egyszer visszabrékelt, ám csak szorosabbá tette az ötödik felvonást, megfordítani nem tudta.

Djokovics végül több mint négy és fél óra alatt győzte le ellenfelét.

Nisikori Kei három játszmában múlta felül Jo-Wilfried Tsongát, így ő vár a szerb világelsőre. A japán a később pályára lépőkhöz képest simán nyert, pedig papíron a 7. kiemelt távol-keleti és a 9.-ként rangsorolt francia találkozója ígérkezett a legszorosabbnak.

forrás: nemzetisport.hu / fotó: bleacherreport.com

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (44 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)–Simon (francia, 14.) 6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3
Nisikori (japán, 7.)–Tsonga (francia, 9.) 6:4, 6:2, 6:4