Connect with us

A Városligeti Műjégpályán fogadjuk az izraeli együttest

Davis Kupa

A Városligeti Műjégpályán fogadjuk az izraeli együttest

A Városligeti Műjégpályán fogadja a magyar férfi teniszválogatott az izraeli együttest március 4-6-án a Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

Azért megijedni nem kell, hiszen, ahogy az esemény tegnapi tájékoztatóján Szűcs Lajos, a hazai szakszövetség elnöke elmondta, egy 3000 négyzetméteres és 1500 férőhelyes mobil csarnokot húznak fel a jégre, ahol salakon zajlik majd a párharc.

„Ezen a talajon van esélyünk az izraeliek ellen, akik 98 százalékban kemény pályán játszanak” – jelentette ki a sportvezető. Mint kiderült, a bécsi ATP-torna szervezőitől jött a mobil sátor ötlete, amely már áll, Hamarosan 150 tonna salakot hordanak a betonfelületre, ezt követi 10-12 nap kezelés, és február 29-én már mindkét válogatott a helyszínen tart edzést.

A két és fél éve veretlen, tavaly feljutott válogatott kapitánya, Kuhárszky Zoltán bő keretet hirdetett, ennek tagja Fucsovics Márton (200. a világranglistán), Gödry Levente (–), Borsos Gábor (806.), Nagy Péter (632.), Valkusz Máté (1433.) és Filipenkó Viktor (1326.). A tegnapi sajtóesemény díszvendége a teniszkedvelő korábbi jégkorongkapus, Szuper Levente volt, aki még a Roland Garrost is megjárta nézőként, s most is ütőt ragadott.

A magyar gárda legutóbb 16 éve szerepelt a zóna I-es csoportjában, Izrael ellen 2-1 a mérlege, a legutóbbi összecsapásra 1992-ben került sor a kis-ázsiai országban. A rivális a 27. a világranglistán, Magyarország a 41. A vendégek legjobbja Dudi Szela (91.), aki 2009-ben a 29. pozíciót foglalta el. A 30 éves játékos 2003-ban a juniorok között épp egy magyarral, Balázs Györggyel nyerte meg a Roland Garros párosát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top