Connect with us

Kikapott Bulgáriától a magyar női teniszválogatott

Fed Kupa

Kikapott Bulgáriától a magyar női teniszválogatott

A magyar női teniszválogatott kikapott Bulgáriától a szerdai nyitónapon a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján az izraeli Eilatban.

Az első mérkőzésen a világranglistán 336. Gálfi Dalma találkozott Elica Kosztovával. A WTA-rangsor 245. helyén álló ellenfél 3:0-ra elhúzott, ám a junior US Open-bajnok magyar 4:3-ra fordított, a szett végül 7:5-tel mégis a bolgáré lett. A folytatás már simábban alakult, Kosztova 6:2-re hozta a második játszmát, így a bolgárok kerültek előnybe.

Következett Jani Réka (234.) és Cvetana Pironkova (93.), a két teniszező közti 141 ranglista-pozíció hamar kiütközött. Az ellenfél bő 20 perc alatt 6:1-re nyerte az első felvonást, majd a második is ugyanígy végződött. A bolgárok így behozhatatlan előnyre tettek szert, a párharcot lezáró páros meccsnek tehát már nem volt tétje.

Ebben mindazonáltal Gálfi és az újonc Stollár Fanny – akik tavaly junior páros wimbeldoni bajnokok voltak – 58 perc alatt szépítettek, így 2-1 lett a végeredmény. A D csoport másik mérkőzésén a belgák 3-0-ra verték a letteket.

Juhász Gábor kapitány együttese – melyből hiányzik a világranglistán 51. Babos Tímea – csütörtökön a belgákkal száll szembe. A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor, a magyarok mindháromszor közép-európai idő szerint reggel 8.30-kor lépnek pályára.

A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról határoznak, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába. A helyosztókat szintén szombaton játsszák.

D csoport, 1. forduló:
Bulgária – Magyarország 2-1 – végeredmény
Elica Kosztova – Gálfi Dalma 7:5, 6:2
Cvetana Pironkova – Jani Réka 6:1, 6:1
Izabella Sinikova, Dia Evtimova – Gálfi Dalma, Stollár Fanny 3:6, 1:6

Belgium – Lettország 3-0

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Fed Kupa

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top