Tenisz Blog

Nagy Péter és Dudi Szela kezd pénteken a Davis Kupán

Nagy Péter és Dudi Szela mérkőzésével kezdődik meg pénteken a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában a Magyarország-Izrael párharc, amelyre a Városligeti Műjégpályánál emelt ideiglenes csarnokban kerül sor.A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a hazaiak második, illetve az izraeliek első számú játékosának meccse után a magyarok élteniszezője, Fucsovics Márton csap össze a vendégek másodikjával, Amir Weintraubbal. A szombati párost Fucsovics és Gödry Levente vívja az Edan Lesem, Jonathan Erlich duóval, míg vasárnap ismét két egyes találkozóra kerül sor, a péntekihez képest fordított felállásban. A két kapitány, Kuhárszky Zoltán és Ejal Ran a versenynapok előtt még változtathat azon, hogy kit küld pályára.

Richter Attila, a magyar szövetség főtitkára arról adott tájékoztatást, hogy a három nap során csaknem biztosan telt ház lesz az 1500 férőhelyes csarnokban. Az esélyeket illetően emlékeztetett rá, hogy a lassabb, salakos borítás, illetve a közönség támogatása nagymértékben javíthatja válogatottunk esélyeit.

Újdonság, hogy ha ötödik szettre kerül sor egy Dk-mérkőzésen, akkor az – a Nemzetközi Teniszszövetség döntése értelmében – rövidítéssel zárul.
Az I-es csoportban legutóbb 2000-ben szereplő magyarok – akik két és fél éve veretlenek a DK-ban – a tavalyi feljutást kiharcoló kerettel várják a párharcot, Fucsovics Márton (203. a világranglistán), Nagy Péter (612.), Borsos Gábor (809.), Gödry Levente (2198.) összeállításban. A túloldalon Dudi Szela a 89., Amir Weintraub a 197., Edan Lesem az 566. a rangsorban, míg a 38 éves Jonathan Erlich 49. a párosok listáján.

Dk-csapatunk eddig háromszor játszott az izraeliek ellen, a mérlege két győzelem és egy vereség. A legutóbbi összecsapásra 1992-ben került sor Izraelben – akkor 5:0-ra nyert a rivális –, ezért lesz idén Magyarország a házigazda. Izrael 27. a világranglistán, míg Magyarország a 41. helyen áll.

Ha a mieink nyernek, a második körben Szlovákia lehet az ellenfél, ugyancsak idehaza. Vereség esetén Svédország, Dánia vagy Oroszország következhet, szintén Magyarországon.

PROGRAM
péntek 13.00 óra:
Nagy Péter–Dudi Szela
Fucsovics Márton–Amir Weintraub
szombat 12.00:
Fucsovics Márton, Gödry Levente–Edan Lesem, Jonathan Erlich
vasárnap 12.00:
Fucsovics Márton–Dudi Szela
Nagy Péter–Amir Weintraub