Tenisz Blog

Babos a nyolcaddöntőben búcsúzott

Babos Tímea három játszmában kikapott a második helyen kiemelt német Angelique Kerbertől a Miamiban zajló tenisztorna női versenyének hétfői nyolcaddöntőjében.

A Miamiban zajló viadal női egyes nyolcaddöntőjében a második kiemelt, világranglista-harmadik, Australian Open-címvédő Kerber rögtön az elején elvette a WTA-rangsorban negyvenkilencedik magyar játékos adogatását, és 4:1-re elhúzott. Babos később hiába tudott brékelni, kettős hibával megint bajba került, és végül 31 perc alatt elveszítette az első szettet.

A folytatásban a magyar versenyző jól összpontosított, ő vette el ellenfele adogatójátékát, 3:0-ra ellépett. Újabb brékek következtek, és háromnegyed óra alatt 6:3-mal egyenlített. A döntő játszma három brékkel kezdődött: Babos, Kerber és ismét Babos következett. Ezután mindketten megnyerték adogatójátékukat, majd Kerber elvette a Babosét, utána pedig hozta a sajátját, és átvette a vezetést. Honfitársunk még egyenlített, de Kerber megnyerte a következő két játékot, így 54 perc alatt 6:4-re hozta a szettet, és megszerezte a győzelmet.

A 22 esztendős Babos eddig nagyszerűen játszott Miamiban. Párosban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán már korábban bejutott a nyolcaddöntőbe. Egyesben először az amerikai Anna Tatishvilit, majd szetthátrányból fordítva a ranglistán 14. cseh Karolína Plískovát verte, az előző körben pedig a japán Ószaka Naomit búcsúztatta.

MIAMI, WTA-TORNA (6 134 605 dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ:
Kerber (német, 2.)–Babos (magyar) 6:2, 3:6, 6:4
Keys (amerikai, 22.)–Begu (román) 6:3, 6:1