Tenisz Blog

Borsos és Nagy kikapott, szépítettek az izraeliek

Borsos Gábor és Nagy Péter is kikapott vasárnap, az immár tét nélküli mérkőzéseken, így a mieink 3:2-re nyerték meg a Városligetben rendezett Magyarország–Izrael párharcot a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

A műjégpálya mellett emelt ideiglenes csarnokban igazi fesztiválhangulat uralkodott, ugyanis Kuhárszky Zoltán együttese az első két napon már 3:0-s behozhatatlan előnyre tett szert.

Innentől már csak két nyert szettre mentek a mérkőzések. A kapitányok ilyenkor hagyományosan olyan játékost is pályára küldenek, aki eddig nem jutott szóhoz a párharcban, így csapott össze a tavalyi magyar bajnok Borsos az előző meccseket ugyancsak a kispadról figyelő Lesemmel. A párharc egyik hőse, Fucsovics Márton a csapattal együtt nézte a történéseket, de ő már nem vállalta a fellépést, mivel este Kínába utazik a jövő heti, csuhaji challenger-versenyre.

A gáladélután első találkozóján a világranglistán 809. Borsos – aki a múlt hétvégén döntőt vívott a fedett pályás ob-n – erőteljes játékkal 37 perc alatt hozta az első szettet.

Az ATP-rangsorban 566. Lesem a második játszmára összekapta magát, és a hajrában brékelve egyenlített. A harmadik felvonás négy bréket követően rövidítésbe torkollott, amelyben végül az izraeli bizonyult jobbnak, a találkozó 2 óra 13 percig tartott.

Az I-es csoportban előzőleg 2000-ben szerepelt magyar válogatott – amely 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki legutóbb – ezzel 3:1-re vezetett. A folytatásban a világranglistán 612. Nagy Péter csapott össze Amir Weintraubbal (197.). A pénteken Dudi Szela ellen bravúros győzelmet arató Nagy ezúttal is megnyerte az első játszmát, de Weintraub fordított, így 3:2 lett a párharc végeredménye.

A csoportjukban már biztosan bennmaradó magyar válogatott július 15–17-én Szlovákiát fogadja, később kijelölendő helyszínen. A két csapat először találkozik a Dk-ban. Annak a párharcnak a győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba való feljutásért, az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott lesz.

forrás: nemzetisport.hu / fotó: magyaridok.hu

DAVIS-KUPA
Magyarország–Izrael 3:2
Borsos Gábor–Edan Lesem 6:4, 4:6, 6:7 (3–7)
Nagy Péter–Amir Weintraub 7:5, 4:6, 2:6
Szombaton játszották:
Fucsovics Márton, Gödry Levente–Dudi Szela, Jonathan Erlich 7:6 (7-2), 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (9-7)
Pénteken játszották:
Fucsovics Márton–Amir Weintraub 6:4, 6:2, 7:5
Nagy Péter–Dudi Szela 6:2, 6:3, 4:6, 4:6, 6:1