Tenisz Blog

Murray testvére világelső lett párosban, ezzel történelmet írt

Jamie Murray lesz a brit tenisztörténelem első olyan játékosa, aki egyéniben vagy párosban a világranglista 1. helyén szerepel.

Hivatalosan még április 4-ig várnia kell a “koronázásra”, de mivel Marcelo Melo – a jelenlegi világelső – kikapott a Miami Open második fordulójában, a friss ranglista már Murray nevével kezdődik majd.

Ki gondolta volna, hogy nem Andy, hanem Jamie Murray lesz először világelső a testvárpár közül? Ez a bravúr eddig egy brit teniszezőnek sem sikerült, legyen szó férfi vagy női, egyéni vagy páros kategóriákról. Felejthetetlen nap lesz tehát április 4-e a brit tenisz történelmében.

Marcelo Melo és Ivan Dodig vasárnap vereséget szenvedtek a miami ATP 1000-es verseny páros küzdelmeinek második fordulójában. A brazil-horvát kettős 7-6(1) 6-4-re kapott ki a Treat Huey – Max Mirnyi duótól, ezzel Melo nem tudta megvédeni tavaly szerzett pontjait, amikor az elődöntőig menetelt.

Jamie Murray idén az Australian Open-en nyerte élete első Grand Slam-ét férfi párosban, miután Bruno Soares-szel az oldalán 2-6 6-4 7-5-re diadalmaskodtak Radek Stepanek és Daniel Nestor felett. Az idősebbik Murray-testvér 2007-ben már Wimbledonban is győzött, akkor Jelena Jankivic-csal nyerték meg a vegyespáros küzdelmeit.

forrás: sportzona.hu