Connect with us

Babos Tímea ott lesz az olimpián

Olimpia

Babos Tímea ott lesz az olimpián

A teniszező Babos Tímea indulhat az augusztusi riói olimpián – tájékoztatta az MTI-t hétfőn a játékos menedzsmentje.

Az előzetes ötkarikás ranglistán a magyar teniszező egyesben a 41. helyen áll. Négy érintett játékos azért nem indulhat, mert nem teljesítette valamennyi feltételt, az ő esetükben a nemzetközi szövetség hozza meg a végső döntést.

Babos a 45. a legfrissebb világranglistán, így riói részvételével már korábban számolni lehetett, mivel egyéniben az első 56 szerez kvótát.

A 23 éves Babos – aki egyetlen magyar teniszezőként lesz jelen Brazíliában – második olimpiájára készülhet, 2012-ben Londonban egyesben a második fordulóig jutott, akkor az idén Australian Open-bajnok német Angelique Kerber búcsúztatta 6:1, 6:1-gyel.

Babos honlapján elárulta, az év elején nem gondolta volna, hogy ilyen könnyedén be tud kerülni, és nem kell küzdenie az utolsó pillanatokban is, mivel top 50-es játékosként kint lehet Rióban. Az ötkarikás emlékeiről azt mondta, a londoni és a 2010-es szingapúri ifjúsági olimpia is hatalmas élmény volt, főleg előbbi, melynek ott volt a nyitóünnepségén, az olimpiai faluban pedig sok sportolót ismerhetett meg.

„Szingapúrban ismerkedtem meg az egyik legjobb barátommal. Londonból pedig vicces emlék, amikor a férfi kézilabda-válogatottal mentünk a megnyitó ünnepségre, és körbeállt hét-nyolc közel kétméteres játékos, akkor szinte ki sem láttam. Nagyon jókat beszélgettünk és nevettünk” – elevenítette fel a soproni teniszező.

Ami az olimpiáig hátralévő időszakot illeti, Babos közölte, jövő héten Birminghamben szerepel, utána következik Eastbourne és Wimbledon, majd valószínűleg Stanford, Montreal, Florianopolis és a riói játékok.

„Örülök, hogy ma hivatalos lett, hogy bekerültem a mezőnybe. Nyilván ahogy közeledünk majd az olimpiához, az is főszerepet kap. De most a füves szezon foglakoztat jobban, az, hogy miként lehetne jobban játszani füvön” – tette hozzá.

forrás: MTI

Kommentek

Több innen: Olimpia

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top