Connect with us

Budapestre hoznak egy ATP-tornát!

Egyéb hír

Budapestre hoznak egy ATP-tornát!

Budapestre költözik 2017-ben a bukaresti férfi tenisztorna – idézte a verseny jogtulajdonosának, Ion Tiriac román üzletembernek a nyilatkozatát a Ziare.com román portál. A Magyar Tenisz Szövetség honlapunknak megerősítette az információt, bár hozzátették, a döntést az ATP vezetőségének még jóvá kell hagynia.

Az egykori teniszező, Ion Tiriac elmondta, a tulajdonában álló és húsz éve a román fővárosban rendezett BRD Nastase Tiriac Trophy szervezési jogait a rossz bukaresti körülmények miatt volt kénytelen átengedni két évre Budapestnek.

A tornát eddig a Román Nemzeti Bank tulajdonában levő BNR Arénában rendezték, de az 5000 férőhelyes lelátóval rendelkező központi pálya használatát a lelátók rossz állapota miatt betiltották a hatóságok. A BNR korábban közölte, hogy az európai szabályozások miatt nem áll módjában pénzt fordítani olyan ingatlanokra, amelyekben nem a bank tevékenykedik.

A 250-es bukaresti ATP tenisztorna idén 463 ezer dollár összdíjazású volt. A Ziare.com portál megjegyezte, a bukaresti női tenisztornát továbbra is a román fővárosban szervezik meg.

Reagált a magyar fél is

„A Magyar Tenisz Szövetség erőfeszítései valóban sikerre vezettek, sikerült hazánkba hozni egy ATP versenyt, hogy a magyar teniszt kedvelő közönség ne csak a TV-ben láthasson világszínvonalú teniszmérkőzéseket és hogy a hazai játékosok is megkaphassák azon lehetőségeket, melyeket külföldi pályatársaik megkapnak” – válaszolt írásban kérdésünkre a honi szövetség. Fontos azonban – mint fogalmaztak –, hogy a döntést az ATP elnökségének még jóvá kell hagynia. Ha minden jól megy, akkor a 2017. április 24-i héten salakpályás versenyt rendez majd a fővárosunk.

forrás: MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top